Pasajul zilei 01.11.2016

0
299

pasaj-111

 

Când Sfânta Divinitate a plecat în exil, acest spirit suflă peste cei care se angajează în Tora, deoarece Sfânta Divinitatea este printre ei. Ei toți sunt ca animalele rumegătoare, fiecare act de grație pe care îl efectuează, ei îl fac pentru ei înșiși. Chiar și toți cei care studiază Tora, orice act de grație pe care îl fac, ei îl fac pentru ei înșiși. În acel moment, spiritul pleacă și nu se mai întoarce în lume. Acesta este spiritul lui Mesia.

Vai de cei ce fac spiritul lui Mesia să plece și să nu se întoarcă în lume. Ei fac Tora să sece și nu doresc să se cufunde în studiul înțelepciunii Cabalei. Acești oameni cauzează ca germinarea înțelepciunii, care este Yod din numele HaVaYaH, să se îndepărteze.

Spiritul lui Mesia pleacă, spiritul sfințeniei, spiritul înțelepciunii și al înțelegerii, duh de povață și de tărie, duh de cunoștință și de frică de Domnul. „Și Dumnezeu a zis: ‚ Să fie lumină’”. Aceasta este Lumina iubirii, iubirea milei, așa cum este scris: „Eu te-am iubit cu o iubire veșnică”.

Se spune „nu stârniţi, nu treziţi dragostea până nu vine ea…”, pentru că atunci ar fi dragoste pentru a primi recompensă. Acest lucru se datorează faptului că, dacă frica și iubirea sunt în scopul de a primi recompensă, ea este a unei roabe … „o roabă care o moștenește pe stăpâna sa”.

Zohar Tikunim (corectări) (Tikun 30)- rezumat

 

About Dora

‚Norocul’ m-a făcut să ajung pe acest site în 2010, căutând înțelegerea noțiunii spirituale de ‚Rădăcină și Ramură’. Aici am găsit răspunsuri și asta m-a făcut să revin și în timp să mă alătur zecilor de alți căutători, care s-au regăsit în studiu organizat.

„La aceasta s-au referit Înțelepții care au scris: Nu există fir de iarbă care să nu fi avut norocul și ‘politistul’ lui de Sus, care să-l bată (atenționeze) și să-i dicteze: ‘Crește!’ Și anume, Rădăcina sau Norocul îl obligă să crească și să devină prin cantitate și calitate ceea ce era predeterminat. Aceasta este legea Rădăcinii și a Ramurii, care acționează în fiecare Lume, respectiv Lumii superioare ei, acolo, fiindu-i Rădăcina celui de jos, și Originea.”

Baal HaSulam, „Esența Înțelepciunii Cabala”

Vino și Vezi!

View All Posts
SHARE
Previous articleNoe/Noah
Next articleReuniunea – Adevăratul înțeles