Pasajul zilei 02.01.2017

0
357

Sufletul îi spune Creatorului, „Dezvăluie-mi secretele înțelepciunii sublime, cum conduci și guvernezi Tu Lumea Superioară; învață-mă secretele înțelepciunii pe care nu am cunoscut-o și nici nu am învățat-o până acum, ca să nu mă simt rușinat la nivelurile acelea înalte, între care voi ajunge.”

Creatorul îi răspunde sufletului, „Dacă nu știi, O, tu, cea mai frumoasă dintre femei,” dacă ai venit aici fără să contempli dinainte înțelepciunea și nu cunoști secretele lumii de sus, „mergi pe calea ta”, căci nu meriți să intri aici neinstruit. „Mergi pe calea ta pe urmele turmei”, reîncarnează-te în lume și capătă înțelepciune prin aceste „urme ale turmei”, care sunt ființele umane călcate în picioare de ceilalți oameni căci îi consideră de condiție umilă. Dar tocmai ei sunt cei care cunosc secretele sublime ale Stăpânului lor. De la ei vei ști cum să examinezi, cum să cunoști și de la ei vei învăța.”

Noul Zohar, Cântarea Cântărilor, 485-486

 

 

 

About Dora

‚Norocul’ m-a făcut să ajung pe acest site în 2010, căutând înțelegerea noțiunii spirituale de ‚Rădăcină și Ramură’. Aici am găsit răspunsuri și asta m-a făcut să revin și în timp să mă alătur zecilor de alți căutători, care s-au regăsit în studiu organizat.

„La aceasta s-au referit Înțelepții care au scris: Nu există fir de iarbă care să nu fi avut norocul și ‘politistul’ lui de Sus, care să-l bată (atenționeze) și să-i dicteze: ‘Crește!’ Și anume, Rădăcina sau Norocul îl obligă să crească și să devină prin cantitate și calitate ceea ce era predeterminat. Aceasta este legea Rădăcinii și a Ramurii, care acționează în fiecare Lume, respectiv Lumii superioare ei, acolo, fiindu-i Rădăcina celui de jos, și Originea.”

Baal HaSulam, „Esența Înțelepciunii Cabala”

Vino și Vezi!

View All Posts