Pasajul zilei 11.11.2016

0
324

ramchal

Nukva este secretul de a conduce întreaga lume și se numește “inimă”, deoarece prin acest secret este întemeiată inima omului, iar cu inima omul înțelege și simte. La fel sentimentele tuturor acțiunilor din toate lumile ajung la Nukva, deoarece ea este impresionată de cele de mai jos. Rezultă de aici că toate inimile oamenilor sunt doar părți ale inimii, ceea ce înseamnă că toate sufletele sunt înrădăcinate în Nukva și de aceea ele sunt numite organele ei, și prin urmare, ele sunt MA”N, pentru că ea este considerată întreagă doar când se leagă cu toate ramurile sale. Această problemă a inimii se extinde la toate sufletele care sunt încorporate în ea. Rezultă de aici că această stare a inimii este incompletă până când aceasta include toate discernămintele inimii, care se extind de la ea în toate sufletele. Iar când include toate acestea devine înțeleaptă (cunoscătoare), la fel ca în “inima înțelege” în toată guvernanța … din moment ce toate sufletele sunt adunate în Nukva, care este rădăcina inimii superioare. Apoi preia funcțiile inimii “înțelepte” în mod corespunzător, și împarte conducerea ei către toate părțile, în felul acesta.

Ramchal, Adir BaMarom

About Dora

‚Norocul’ m-a făcut să ajung pe acest site în 2010, căutând înțelegerea noțiunii spirituale de ‚Rădăcină și Ramură’. Aici am găsit răspunsuri și asta m-a făcut să revin și în timp să mă alătur zecilor de alți căutători, care s-au regăsit în studiu organizat.

„La aceasta s-au referit Înțelepții care au scris: Nu există fir de iarbă care să nu fi avut norocul și ‘politistul’ lui de Sus, care să-l bată (atenționeze) și să-i dicteze: ‘Crește!’ Și anume, Rădăcina sau Norocul îl obligă să crească și să devină prin cantitate și calitate ceea ce era predeterminat. Aceasta este legea Rădăcinii și a Ramurii, care acționează în fiecare Lume, respectiv Lumii superioare ei, acolo, fiindu-i Rădăcina celui de jos, și Originea.”

Baal HaSulam, „Esența Înțelepciunii Cabala”

Vino și Vezi!

View All Posts
SHARE
Previous articlePunctul din Inimă
Next articleDespre Ego și Iubire