Pasajul zilei 21.06.2017

0
92

O rugăciune a celor mulți

       O rugăciune a celor mulți se înalță în fața Creatorului, iar Creatorul se încoronează cu acea rugăciune, căci ea se înalță în mai multe direcții. Deoarece unul cere Hasadim [îndurare], celălalt Gevurot [bravură] și cel de-al treilea, Rachamim[compasiune]. Și rugăciunea constă din câteva părți: partea dreaptă, stângă și cea din mijloc. Este așa pentru că Hasadim se extinde din partea dreaptă, Gevurot din cea stângă iar Rachamim din cea din mijloc. Și, constând din mai multe direcții și părți, ea devine o coroană deasupra capului Celui Drept Care Trăiește Veșnic, Yesod, care împărtășește toate izbăvirile cu Nukva și, prin ea, cu întreaga omenire.

Pe când o rugăciune, ea nu conține toate părțile; ci doar o singură parte. Omul cere fie Hasadim, fie Gevurot, fie Rachamim. De aceea, o rugăciune singulară nu este înălțată suficient de mult pentru a fi primită așa cum este rugăciunea celor mulți, ea neincluzând toate cele trei linii, precum rugăciunea celor mulți.

O rugăciune a celor mulți nu depinde de numărul participanților, ci doar de conținutul rugăciunii. Miliarde de oameni pot plânge, dar, dacă plânsul este unul egoist, rugăciunea nu este ascultată.

O rugăciune a celor mulți este o cerere de a reconecta numeroasele piese ale sufletului spart. Aceasta este singura rugăciune la care răspunde Creatorul.

Zohar pentru toți, VaYșlach (Iacob a trimis)

About Dora

‚Norocul’ m-a făcut să ajung pe acest site în 2010, căutând înțelegerea noțiunii spirituale de ‚Rădăcină și Ramură’. Aici am găsit răspunsuri și asta m-a făcut să revin și în timp să mă alătur zecilor de alți căutători, care s-au regăsit în studiu organizat.

„La aceasta s-au referit Înțelepții care au scris: Nu există fir de iarbă care să nu fi avut norocul și ‘politistul’ lui de Sus, care să-l bată (atenționeze) și să-i dicteze: ‘Crește!’ Și anume, Rădăcina sau Norocul îl obligă să crească și să devină prin cantitate și calitate ceea ce era predeterminat. Aceasta este legea Rădăcinii și a Ramurii, care acționează în fiecare Lume, respectiv Lumii superioare ei, acolo, fiindu-i Rădăcina celui de jos, și Originea.”

Baal HaSulam, „Esența Înțelepciunii Cabala”

Vino și Vezi!

View All Posts
SHARE
Previous articleNe jucăm?
Next articleUsureaza-ti Calea