Pasajul zilei 26.12.2016

0
403

„Așa cum lumina întrece întunericul”. Beneficiul luminii vine doar în urma întunericului. Corecția albului este negrul, căci în lipsa negrului, albul ar fi fără rost. Și tocmai din cauză că există negru, albul este elevat și respectat. La fel este și în cazul gustului dulce și amar. O persoană nu poate cunoaște dulceața dacă mai înainte nu a gustat amărăciunea. Așadar, ceea dă dulceață este chiar amărăciunea.

Când vorbim despre lucruri opuse, unul îl revelează pe celălalt, ca în cazul albului cu negrul, al luminii cu întunericul, al bolii cu sănătatea. Dacă nu ar exista în lume boala, termenul de sănătos ar fi fost de neconceput, după cum este scris, „Dumnezeu a făcut-o pe una opusă celeilalte”. Și mai este scris că, „Este bine să apuci una dar să nu-i dai drumul nici celeilalte”.

Zohar pentru toți – Ki Tazria – Când o femeie rămâne însărcinată –punctul 105

About Dora

‚Norocul’ m-a făcut să ajung pe acest site în 2010, căutând înțelegerea noțiunii spirituale de ‚Rădăcină și Ramură’. Aici am găsit răspunsuri și asta m-a făcut să revin și în timp să mă alătur zecilor de alți căutători, care s-au regăsit în studiu organizat.

„La aceasta s-au referit Înțelepții care au scris: Nu există fir de iarbă care să nu fi avut norocul și ‘politistul’ lui de Sus, care să-l bată (atenționeze) și să-i dicteze: ‘Crește!’ Și anume, Rădăcina sau Norocul îl obligă să crească și să devină prin cantitate și calitate ceea ce era predeterminat. Aceasta este legea Rădăcinii și a Ramurii, care acționează în fiecare Lume, respectiv Lumii superioare ei, acolo, fiindu-i Rădăcina celui de jos, și Originea.”

Baal HaSulam, „Esența Înțelepciunii Cabala”

Vino și Vezi!

View All Posts
SHARE
Previous articleMikeț (La sfârşit)
Next articleScrisoarea nr. 3