Cabala pentru student – Cuvânt înainte

0
367

De ce suntem aici? Ce ne rezervă viitorul? Cum putem evita suferința și să ne simțim liniștiți și în siguranță? Acestea sunt întrebări la care toți am vrea să răspundem. Înțelepciunea Cabala ne oferă răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele. Ea ne permite să întrebăm orice și să trăim împlinirea intimă, adâncă, venită din răspunsurile la întrebările cele mai profunde.

De aceea este numită „înțelepciunea ascunderii”. Cabala ne învață că toți ne dorim să ne bucurăm. Cabaliștii numesc această dorință „dorința de a primi încântare și plăcere” sau, simplu, „dorința de primire”. Această dorință propulsează toate acțiunile, gândurile și sentimentele, iar Cabala ne descrie cum putem să ne realizăm dorințele și să le umplem. Deși Înțelepciunea Cabala tinde adesea să sune tehnic sau obscur, este important să ne amintim că aceasta este o știință foarte practică.

Oamenii care au stăpânit și au scris despre ea, au fost oameni ca voi și ca mine. Ei au fost în căutarea soluțiilor la aceleași întrebări la care toți vrem un răspuns: „De ce ne-am născut?”, „Ce se întâmplă după ce murim?”, „De ce există suferință?” și, „Pot experimenta plăcerea de durată și, dacă da, cum?”. Și, când au găsit răspunsurile la aceste întrebări, le-au implementat în viețile lor și au scris textele din interiorul acestei colecții, ca să putem să le știm și noi.

În această compilare veți găsi explicații precise despre cum puteți să obțineți și voi acel sentiment sublim de plăcere nemărginită și de control complet asupra vieților voastre. Cabala ne învață cum să ne bucurăm de viață aici și acum. Ea dă explicații despre concepte ca „lumea cealaltă”, „suflete”, „reîncarnare” „viață și moarte”. Cum putem noi, novicii, să trăim astfel de percepții? Cum putem să descoperim adevărata imagine a realității?

Fiecare dintre noi își construiește propriile lui priorități în viață. Unele chestiuni sunt mai importante pentru noi, altele mai puțin, iar pe altele preferăm să le schimbăm. Dar, indiferent de nivelul de importanță, ne clasificăm prioritățile după o singură măsură: scopul nostru în viață. Unii oameni vor depune eforturi deosebite pentru iubire, alții pentru bani, iar alții vor dori onoare sau cunoaștere. Dar majoritatea oamenilor preferă să nu-și pună toate ouăle în același coș, concentrându-se pe satisfacerea unei singure dorințe.

Ei se mulțumesc cu câte puțin din fiecare și suprimă orice dorință puternică care apare în ei și le solicită prea mult din atenția lor. Cabaliștii care au scris textele pe care le veți citi aici sunt de felul primei categorii, celor care nu fac compromisuri. Ei și-au stabilit în fața lor un scop foarte clar: să arate omenirii cum să obțină viața eternă – plină de plăcere și de emoții nemărginite, eterne.

Pentru a obține acest lucru, au studiat dorința de a primi plăcere și încântare, care există în fiecare din noi. Cei mai mari cabaliști care au trăit în timpurile noastre sunt și cei care au explicat regulile Înțelepciunii Cabala în cel mai clar și simplu mod. Primii doi cabaliști ale căror scrieri apar în această carte sunt Rav Yehuda Așlag, cunoscut sub numele de Baal HaSulam (Stăpânul Scării), datorită Comentariului Scării (Sulam) făcut la Cartea Zohar și fiul său, Rav Baruch Așlag, care a extins și a interpretat explicațiile tatălui său. Rav Michael Laitman, prim student al lui Rav Baruch Așlag și asistentul său personal, ne învață cum să interpretăm corect textele și cum să le folosim pentru a obține scopul pentru care am fost creați.

 

Noi, Bnei Baruch, vă dorim bucurie și împlinire în studiul vostru și, dezvoltare spirituală rapidă.

 

About Dora

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts