4 – Care este motivul greutății pe care o simte cineva când, în muncă se anulează în fața Creatorului

0
216

***

Am auzit de 12 Șvat, 6 februarie 1944

 

Trebuie să știm motivul greutății pe care o simte cineva, când dorește să muncească la anularea “sinelui” său, înaintea Creatorului și să nu-i pese de propriul interes. Persoana ajunge la o stare de parcă întreaga lume este încremenită și doar ea lipsește din această lume și își părăsește familia și prietenii de dragul anulării, înaintea Creatorului.

Există doar un simplu motiv pentru asta, numit “lipsa credinței”. Asta înseamnă că persoana nu vede înaintea cui devine nulă, adică nu simte existența Creatorului. Asta-i produce greutatea.

Oricum, când cineva începe să simtă existența Creatorului, sufletul său tânjește imediat să fie anulat și conectat la rădăcină, să fie încorporat în ea ca o lumânare- într-o torță, fără niciun gând sau motiv. Oricum, asta vine în mod natural, așa cum o lumânare este anulată înaintea unei torțe.

Astfel, urmează că esența muncii cuiva este numai de a ajunge la senzația existenței Creatorului, adică să simtă existența Creatorului, căci “întregul pământ este plin de Gloria Sa”. Asta va fi toată munca persoanei, însemnând că toată vigoarea pe care o depune în muncă va fi doar ca să obțină aceasta și nu pentru orice alte lucruri.

Nimeni nu trebuie să fie îndemnat să obțină ceva. De fapt, există doar un lucru de care are nevoie o persoană, numit Credința în Creator. Nu trebuie să se gândească la nimic, adică, singura recompensă pe care ar vrea s-o obțină pentru munca sa ar trebui să fie aceea de a fi recompensat cu Credința în Creator.

Trebuie să știm că nu există nicio diferență între o iluminare slabă și una puternică, pe care o persoană o obține. Asta, pentru că nu există schimbări în Lumină. Mai degrabă, toate schimbările au loc în vasele care receptează abundența, așa cum este scris, “Eu, Domnul, nu mă schimb”. Astfel, dacă cineva își poate mări vasul, prin această extindere, își mărește luminiscența.

Însă, întrebarea este – cu ce poate cineva să-și mărească vasele? Răspunsul este – cu efortul pe care îl face pentru rugăciuni și pentru a dărui mulțumiri Creatorului pentru că l-a adus aproape de El, așa încât să îl poată simți puțin și să se gândească la importanța lucrului, adică la faptul că a câștigat o oarecare legătură cu Creatorul.

În măsura în care cineva dă importanță imaginii sale personale, așa crește măsura luminiscenței din el.

Oricine trebuie să conștientizeze că nu va ști niciodată adevărata măsură a importanței conexiunii dintre om și Creator, pentru că nimeni nu-și poate aprecia adevărata valoare. Însă, cu cât cineva apreciază mai mult asta, în aceeași măsură atinge meritele și importanța acesteia. Se află o putere în asta, căci astfel poate cineva să beneficieze permanent de această luminiscență.

About Dora

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts