23. Tu, care-L iubești pe Domnul, urăște Răul

0
202

***

Am auzit de Sivan 17, 2 iunie 1931

Am auzit de Sivan 17, 2 iunie 1931

Versetul „O tu, care-L iubești pe Domnul, urăște răul. El apără sufletele sfinților Săi; El le-a îndepărtat de mâna celui rău”, se interpretează ca nefiind suficient să-L iubeşti pe Creator şi să vrei să fii recompensat prin adeziunea cu Creatorul. Omul trebuie, de asemenea să urască răul.

Chestiunea urii este exprimată prin sila faţă de răul numit ”voinţa de a primi”. Și omul vede că nu are niciun mod de a se elibera de asta şi, în acelaşi timp, nu vrea să accepte situaţia. Și omul simte pierderile pe care răul i le provoacă şi, de asemenea vede adevărul că nu poate să anuleze răul prin sine însuşi, căci este o forţă naturală a Creatorului, care a imprimat voinţa de a primi, în om.

Versetul ne spune ce poate face cineva, în acea stare, adică să urască răul. Și prin asta, Creatorul îl va ţine departe de rău, aşa cum este scris: „El a protejat sufletele sfinţilor Lui”. Ce este protecţia? „El i-a ţinut departe de mâna celor haini”. În acea stare, omul este deja o persoană de succes, căci are un oarecare contact cu Creatorul, fie şi cea mai măruntă conexiune.

De fapt, chestiunea răului rămâne şi serveşte ca un Ahoraim (Posterior) la Parțuf. Dar asta este doar prin corectarea omului: prin ura sinceră a răului este corectată o formă de Ahoraim. Ura vine dacă omul vrea să obţină adeziunea cu Creatorul, apoi apare un comportament printre prieteni: dacă doi oameni ajung să îşi dea seama că fiecare urăşte ceea ce şi prietenul său urăşte, şi iubeşte ce şi pe cine iubeşte prietenul lui, ei ajung apoi, la o legătură continuă, ca un stâlp de susţinere ce nu se va prăbuşi niciodată.

Astfel, deoarece Creatorului Îi place să ofere, cei de jos ar trebui să se adapteze ca să dorească doar să dăruiască. Și Creatorul urăşte să fie un primitor, căci El este complet pe de-a-ntregul şi nu are nevoie de nimic. Astfel, omul, de asemenea trebuie să urască chestiunea primirii pentru sine.

Se transmite de la toate care sunt Deasupra (în Superior), că omul trebuie să urască cu îndârjire voinţa de a primi, pentru că toate distrugerile din lume vin doar din voinţa de a primi. Şi, prin ură, omul o corectează şi se înconjoară cu Kdușa (Sfinţenie).

 

 

About Dora

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts