Articolul zilei din 15 aprilie 2018

0
245

Vedem că în lumea noastră o persoană se află sub influența opiniei publice, a presei. Fie că-și dorește sau nu, acest fenomen îl “spală”, îl acaparează și nu există nici o problemă. Și cu cât este mai mult sub această influență, cu atât se simte mai încrezut în sine: “Mie îmi place toată lumea”, “nu mă distanțez de societate” și așa mai departe. În lucrarea noastră spirituală, este contrariul: nu simt nevoia de a mă uni cu grupul, nu simt că am încredere în ei, nu simt că egoismul meu obține ceva de la asta. Trebuie mereu să muncesc din greu pentru a mă depăși, ca cel puțin un pic sa mă apropii de grup, să mă includ în ei. Și nu simt că am obținut ceva, un favor pentru egoul meu din asta. Nici că devin mai sigur prin faptul că schimb părerea lumii întregi pe valorile acestui mic grup.

Unde primesc această forță și ce tip de forță ar trebui să obțin, astfel încât opinia grupului să devină mai semnificativă decât opinia lumii?

Simt că în fiecare zi văd lumea  mai devastată și goală, iar lumea spirituală mai înaltă și mai bogată? Pot spune că acest lucru mi se întâmplă zi de zi în evaluarea acestei lumi în comparație cu lumea viitorului. Și că acest lucru se datorează mediului înconjurător și, prin urmare, apreciez  încă  mai mult grupul de zece față de această lume. Am o astfel de indicație-simț?

Cum mă pot exersa pentru a mă purifica de toate dorințele mele: mâncare, sex, familie, bani, onoruri, cunoștințe și a le conecta cu Creatorul? Cum pot respinge aceste Lumini care de fapt formează aceste dorințe în mine? Cum ne putem imagina un astfel de exercițiu când rămân cu o dorință comună, fără vreo culoare, orientare, cu o dorință neformatată de a primi plăcerea? Dar aceste forme ale plăcerii, cum ar fi mâncarea, sexul, familia, banii, onorurile, cunoștințele, le resping, ca și cum le-aș exfolia\ îndepărta de mine și le întorc. Încearcă să-ți imaginezi asta.

* * *

Exercitiul este clar? Sunteți deconectati de la această formă de plăcere – aceasta se numește „Țimțum“. Apoi le reîntorci monitorizându-le așa încât să le utilizezi doar pe masură ce satisfaci grupul și Creatorul. Ce nu este clar?

Traducere: Galia

About Dor-I

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts