Articolul Zilei – 02 Februarie 2010

0
138

sfaturi-02-02-2010

Intrebare: Cum ne putem pregati pentru lectia de Zohar, acum cand este atat de aproape acea zi, cand suntem in pragul Congresului nostru?

Pregatirea se invarte numai in jurul nostru, depinde de noi toti, impreuna, in legatura cu Lumina care Reformeaza; asta este!

Numai impreuna! De ce si pentru ce? Pentru ca Lumina care Reformeaza, care se intoarce la Sursa, care corecteaza inclinatia noastra rea, ma influenteaza. Ce este aceasta inclinatie rea? Acesta este faptul ca nu ne putem uni impreuna. Acesta este lucrul important pe care l-am studiat doar: Exista Malchut, in care trebuie sa ne unim, in cererea noastra de a fi ca Yesod-Radacina , astfel incat Lumina care Corecteaza, Lumina care ne implineste, sa ne influenţe. Aceasta trebuie sa fie intentia noastra in timpul studiilor si, in special, in cadrul Congresului. Noi trebuie sa ne gandim mereu la asta si trebuie sa incepem sa realizam ca de ea depinde succesul nostru viitor. Asa cum scrie Baal HaSulam, ca totul depinde de unitatea dintre prieteni, pentru ca astfel, suntem in Echivalenta de Forma cu Forta de Daruire – si nu este nimic altceva. Poate ca noi trebuie sa recitim ceea ce el scrie despre poalele Muntelui Sinai, deoarece acesta este exact punctul in care dorim sa ne vedem pe noi insine. Este scris: “in fiecare zi ar trebui sa te vezi pe tine insuti la poalele Muntelui Sinai”, pentru a ti se “darui Tora, in fiecare zi”.

Exista numeroase versete ca acestea, care vorbesc despre relatia dintre cel superior si cel inferior. Cel inferior trebuie sa devina ca un singur om cu o singura inima si atunci noi suntem in starea de unitate cu cu cel superior, si suntem in masura sa fim in contact cu El si de a primi Lumina Inconjuratoare. Intreaga noastra pregatire, acum, inainte de Congres, si toate actiunile noastre in momentul Congresului, de fapt, trebuie sa ne aduca la o astfel de stare, in care sufletele sunt capabile de a depasi propriul egoism, si tanjesc sa se uneasca impreuna si sa primeasca aceasta Lumina de Corectare. Aceasta Lumina realizeaza efectiv, actiunea de unificare de care avem nevoie, si Creatorul va fi dezvaluit in aceasta Unitate dintre noi.

De fapt, atunci cand studiem Zohar-ul, noi trebuie sa ne simtim ca fiind la poalele Muntelui Sinai, rezistand si confruntandu- ne cu natura noastra egoista, a sinelui nostru. Am verificat deja si ne-am dat seama ca suntem in imposibilitate de a controla aceasta, chiar si in simpla noastra viata de zi cu zi. Este natura noastra, care ne aduce, in mod deliberat la aceste dezamagiri. Asa ca, noi trebuie sa cerem sprijin din partea Luminii care Reformeaza, si de fapt, aceasta este numita Tora: “Am creat inclinatia rea si am creat Tora ca un condiment impotriva sa”, “pentru ca Lumina continuta in ea, Reformeaza”. Aceasta este rezistenta de la Muntele Sinai. Noi stam acolo si simtim ura, care se ridica si apare intre noi. Si atunci, ne dam seama ca numai puterea continuta in Cartea Zohar ne poate ajuta, numai aceasta Lumina care Reformeaza, numai El poate schimba natura noastra. Datorita acestei carti, putem deschide ochii si inimile noastre, si intra in starea spirituala. Aceasta trebuie sa reprezinte intentiile noastre de zi cu zi, cand studiem Zohar-ul, si mai ales, atunci cand se apropie un astfel de eveniment, care este o confruntare ca cea de la poalele Muntelui Sinai. Daca suntem capabili de a aduna puterea si toate fortele noastre impreuna, atunci se va crea o mare forta, care ne va permite sa ne concentram pe cererea noastra comuna. Apoi, desigur, vom avea o uriasa ocazie de a insufla aceasta Lumina in lume.

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts