Articolul Zilei – 03 Ianuarie 2010

0
165

sfaturi-03-01-2010

Intrebare: In momentul in care am inceput sa ma gandesc la Zohar din punct de vedere al unitatii sufletelor, totul dispare brusc, eu nu simt nimic, dintr-odata, peste mine cade intunericul, si nu am nimic de ce sa ma apuc. Ce am de facut?

Raspuns: Momentan, te-as sfatui sa-ti imaginezi starea in care citesti, ca pe un filtru prin care trebuie sa treci, pe calea ta, spre Creator. Acest filtru, acest sistem, acest mecanism, se numeste “Unirea Sufletelor” – Malchut D’Atzilut si Kneset Israel. Fara activarea acestui mecanism, nu vei fi capabil sa te conectezi la Creator si vei fi incapabil sa ramai in contact cu El. Trebuie sa fii nerabdator sa devii parte a Malchut D’Atzilut, care se conecteaza la Zeir Anpin.

Ar trebui sa va imaginati ca toate sufletele din intreaga lume se unesc in interiorul vostru, si apoi conectati toate acestea la Creator, facand contact cu El, prin intermediul Zivug (cuplare, imperechere) cu El. Aceasta este imaginea necesara pe care trebuie sa o aveti in fata, in voi.

Nu puteti fi prezenti in Malchut daca nu doriti sa va uniti cu alte suflete. Malchut nu este doar dorinta ta, este dorinta de a te uni cu toate sufletele pe care le simti ca separate si indepartate de tine. Toata puterea realitatii din Malchut depinde de cat de mult sunt ceilalti separati de tine, si, in ciuda acestui fapt, exista dorinta ta de a ti-i alatura pe toti. Malchut D’Atzilut este rezultatul eforturilor tale de a te uni cu alte suflete. Nu este dorinta ta de la sine, ci dorinta ta prin si fata de celelalte suflete. De fapt, mai corect spus este parte comuna, dorinta comuna a tuturor.

Malchut D’Atzilut – asa cum se spune in articolul “Daruirea Torei”- Matan Tora – este ca un singur om, cu o singura inima. Aceasta inseamna ca trebuie sa ne unim impreuna, iar punctul central care rezulta din aceasta unitate trebuie sa se conecteze la Creator . De fapt, “Eu” nu exista deloc. “Eu-l” este cel care se aduce pe sine insusi prin intermediul acestui sistem numit “unitatea tuturor sufletelor”. Este atunci cand deschideti Cartea Zohar, pentru ca, scopul acestei Carti este de a efectua aceasta unitate intre tine si toate celelalte suflete pe care le vezi ca straine, toate in interiorul tau.

Exista aceasta raza ingusta, ca si o raza laser, si daca faci un pas, macar cat un milimetru, intr-o parte, nu o vei mai vedea si nu te va mai influenta. Pentru ca aceasta raza sa te afecteze, trebuie sa te pui in mod direct in dreptul ei, adica, trebuie sa te unesti cu alte suflete. Cand va uniti corect cu celelalte suflete, fiecare dintre voi va fi plasat in interiorul acestei raze. Totusi, in momentul in care aceasta unitate se rupe, atunci este sfarsitul a tot, atunci, fiecare umbla pe propria cale si raza nu poate sa va sustina.

Aceasta este singura putere care poate realiza unitatea corecta, si de dragul acestei unitati, noi trebuie sa aspiram la aceasta Lumina. De ce avem nevoie de Creator? Avem nevoie de El pentru ca sa ne uneasca pe noi toti! “Creatorul de pace in ceruri, va face pace in noi”. Toate acestea sunt cunoscute sub numele “In cautarea Luminii care Reformeaza”.

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts