Articolul Zilei – 07 Ianuarie 2010

0
183

sfaturi-07-01-2010

Intrebare: Cum ne putem imagina corect despre ceea ce citim? Aceasta trebuie sa se intample unei persoane sau intregului grup?

Raspuns: Nu este nimic de genul asta in toate astea! Aceasta se intampla numai unei singure persoane! Grupul este, de asemenea, in interiorul unei singure persoane. Ce este acolo in afara de mine? Cand cititi Cartea Zohar, ar trebui sa incercati sentimentul ca un om este un microcosmos, totul este in interiorul omului, si totul este in “acest aparat fotografic”. De ce imi imaginez brusc, orice altceva, si numai despre mine insumi, nu? Nu este nimic in afara mea. Cerul, globul, stelele, planetele, soarele, luna, totul sunt in interiorul unui individ. Natiunile, muntii, orasele, tot ce va puteţi imagina, toate acesta sunt in mine. Nu este nimic in afara mea.

Am auzit ca exista o Lumina Superioara, dar nu stiu ce este, iar acest lucru este ceva abstract, pentru ca este in afara mea, asa ca, niciodata nu voi afla ce este. Nu stiu ce sunt toate acestea, pentru ca asta este Atzmuto-Esenta Lui. Kabalisii spun ca radacina mea nu este in mine, dar eu nu stiu asta. Nu stiu nici macar cine sunt eu, stiu doar ca traiesc, exist, si ca simt ceea ce simt. Vad ca sunt aici, si, de asemenea, ca exista creaturi ca mine, acesta este modul in care mi se pare. Aceasta este ceea ce vad in imaginatia mea, si toate acestea se afla, sigur, in interiorul unei sfere, care de fapt, sunt eu. Este doar senzatia mea ca acestea sunt diferite de mine, ca acestea sunt separate de mine, toate insa, de fapt, sunt particule din mine. Eu nu trebuie sa-mi imaginez nimic, ca fiind in afara mea. O astfel de imaginatie este falsa, iar daca eu cred asa, atunci, nu merita, deloc, sa deschid Cartea Zohar, Sau Humash (primele 5 carti din Moise), sau orice alta Carte Sfanta. Oricare Carte Sfanta imi vorbestenumai despre un singur lucru, ca acolo sunt eu si Forta Susperioara, si asta este tot. Tora, intotdeauna se refera la un singur individ.
.
.

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts