Articolul Zilei – 10 Februarie 2010

0
142

sfaturi-10-02-2010


De ce este asa in Intelepciunea Kabbalah, ca ne displac surprizele – in sensul lor obisnuit – atunci cand ne referim la spiritualitate?

Aceasta se datoreaza faptului ca surpriza nu este ceea ce eu pot crea, ea este ceva care vine de Sus, iar persoana ar trebui sa se pregateasca pentru ceea ce vine de Sus. Individul trebuie, pe cat posibil, sa fie in starea de pregatire pentru realizare atat in mintea, cat si in inima lui. El trebuie sa fie pregatit pentru orice si de a realiza acest lucru, trebuie sa stie cat mai mult si trebuie sa faca pregatire cat mai mult posibil.

Apoi, cand la Congres intalneste mai multi prieteni, care sunt pregatiti la fel de mult cum este el, toti oamenii se vor uni si impreuna vor crea ceva nou. Acest lucru nou nu este doar un cantec, care nu a fost auzit inainte, nici ceva nou, care va spune dr. Laitman (poate un sens oarecare, ce nu am auzit de la el inainte), acest lucru nu inseamna acel ceva nou.

Noul este ceea ce noi revelam prin crearea unui nou Kli, realizat de catre unitatea noastra. Putem discuta despre aceleasi lucruri pe care le-am discutat inainte; putem dansa aceleasi dansuri, canta aceleasi cantece si toate astea nu conteaza. Ceea ce, cu adevarat conteaza este ceea ce se va dezvalui in interiorul unitatii noastre, si aceste lucruri vechi vor fi dezvaluite intr-un mod nou. Este, pur si simplu, necesar pentru tine sa auzi ceva ce nu ai mai auzit inainte. De exemplu, putem citi articolul Nu este nimic in afara de El, de mai multe ori, si apoi brusc evidentiem unele probleme neprevazute; se intampla des, in acest fel. Motivul pentru aceasta este faptul ca un nou Kli este in curs de a fi dezvaluit si stim ca totul depinde de Kli.

Deci, eu nu sunt deloc de acord ca oamenii sa vina nepregatiti la Congres. Nu! Este necesar sa asculte, sa se pregateasca si sa invete cantece, din timp. Oamenii indragesc melodiile pe care le stiu deja, deoarece acestea contin reshimo pentru ei si, prin urmare, ei continua sa se intoarca la aceste melodii. Datorita acestor reshimot, se creeaza “gustul” persoanei pentru acele cantece si Kli-ul sau se reinnoieste de fiecare data, cand aceste reshimot sunt dezvaluite. Surprizele ar trebui sa fie revelate in interiorul unitatii noastre, in interiorul conexiunii dintre noi, in interiorul Kli-ului nou creat.

Noi toţi, impreuna, suntem un Kli imens si reinnoirea acestui Kli este foarte importanta. Putem pregati acelasi text de mai multe ori; lucrul insemnat este importanta noului Kli. Lumina nu se schimba; Lumina din afara Kli-ului esteEin Sof-Infinita. Imaginati-va un Kli realizat din zece oameni si apoi imaginati-va unul din o mie de oameni, si veti vedea diferenta dintre ele. Imaginati-va ca este in curs de elaborare, si toate aceste eforturi uriase care sunt depuse de catre toate partile acestui ansamblu, asa cum s-a intamplat ieri, in Intalnirea de Pregatire, si veti simti diferenta.

Aceasta diferenta nu este simtita din cauza cuvintelor mele sau a noilor cantece, nu, totul este rezultat al unitatii noastre! Astfel, noi trebuie sa uitam de faptul de a fi surprinsi de altceva, decat de unitatea noastra, deoarece numai unitatea noastra ne va aduce rezultate. Nici macar nu este important ce cantece vom canta impreuna, sau ce dansuri vom dansa, pentru ca nimic altceva nu este important, ci totul consta in a cauta acel loc, in care Lumina se dezvaluie in sine, iar pentru asta are nevoie de un Kli adecvat. Lumina este Una, acesta este motivul pentru care Kli-ul trebuie sa fie, de asemenea, Unul!

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts