Articolul Zilei – 11 Mai 2010

0
243


.
sfaturi-11-05-2010

Intrebare: Cum putem mari importanta obiectivului in grup?

Raspuns: Eu nu-ti pot da nici o sugestie, ar trebui sa gasesti modalitati de realizare, tu insuti, astfel ca fara importanta scopului nostru poti doar sa inchizi magazinul si sa pleci acasa.

Pentru ce existam? Ar trebui sa fie clar pentru oricine ca numai maretia Obiectivului nostru ne tine aici. Daca scopul nu este important pentru mine, de ce am nevoie de grup, lectii, diseminare, toate aceste presiuni? Ce am eu nevoie de mizeria din jur? Ce am nevoie de-o astfel de viata grea? Pot numai sa muncesc si dupa aceea sa ma odihnesc, asta e tot. Ce-mi trebuie sa rezolv diversele probleme ale grupului, nu am eu destule? De ce, daca nu pentru maretia Scopului? Cum putem extinde aceasta? Grijile si anxietatea cuprinde, inima omului din juru-mi! Daca fiecaruia dintre noi ii pasa ca celalalt prieten sa simta maretia Scopului, acest lucru se va intampla cu adevarat. Daca nu-ti pasa, nici nu vei avea maretia Scopului. Este spus, cel ce se roaga pentru prietenul sau este primul care obtine meritul, iar acest lucru este foarte important, deoarece aceasta rezulta din legatura dintre kelim (vase-dorinte). In primul rand, eu nu sunt capabil sa am singur grija de mine. Sunt intr-un corp si depind complet de activitatea acestui intreg organism, exist numai, ca o consecinta a acestui organism. Astfel, trebuie sa-mi pese de munca acestui intreg organism, sa ma asigur ca este sanatos, si ca ii pasa de importanta obiectivului si de orice altceva. Eu trebuie sa ma gandesc la prietenii mei, trebuie sa ma ingrijesc de ei ca de un copilas, si grija mea pentru ei se va intoarce catre mine de o suta de ori mai puternica, ca acestia sunt de o suta de ori mai mari decat mine. Cu cat imi pasa mai mult de ei, cu atat mai mult se va intoarce la mine, si ma inconjoara, ma inunda, in asa fel incat eu sunt in imposibilitatea de a ma lupta cu asta. In cazul in care nu pot sa ma conving, ca importanta Obiectivului este principalul lucru si daca poate sa-mi pese mai putin de altii, eu cad, pur si simplu. Daca fiecare persoana se ingrijeste ca celalalt sa creasca importanta obiectivului pentru toti, si daca asta il arde in interior, aceasta se numeste garantie reciproca. Aceasta gantare reciproca se intoarce la mine, asta inseamna Arvut, pentru ca toata lumea are o garantie pentru celalalt si celalalt garanteaza pentru el.

Daca mi se pare ca grupul greseste, eu ar trebui sa-mi plec capul si sa fiu de acord cu ei, chiar daca grupul nu are de fapt dreptate. De ce nu sunt in masura sa-I parasesc? Eu sunt mai mic decat oricine altcineva. Ar trebui sa-mi spun asta mereu? Da! Dar daca ei gresesc? Nu conteaza! Sa vorbesc cu ei despre faptul ca au dreptate sau nu? Nu, ci sa vorbesc despre mijloacele prin care sa-mi plec capul si despre obtinerea sansei de a crea kli-ul de Malchut, care este mai mic decat toate celelalte, asta este tot. Ce conteaza cine are dreptate? Creatorul are dreptate! Nici unul dintre noi nu are dreptate! Nici unul dintre noi nu stie ce-i dreptatea, cum putem noi sa stim asta? Poate grupul sa stie asta? Nu, nu stie. Ce este grupul? Este doar o sansa pentru mine, ca sa-mi plec capul in fata Unitatii si sa primesc aceasta Unitate, ca pe ceva Total si Perfect.

Ce se poate intampla intr-un grup, in care nimeni nu stie nimic?

Nu este nimic important in ei! Important este despre ce vorbim, ca ma aplec catre ei, si nu este important cu cine anume relationez. Cel mai important lucru este ca efectuam aceasta actiune.

Nu vorbim deloc despre cine are dreptate. Grupul are intotdeauna dreptate. De ce? Pentru ca asa e! Chiar vrei sa stii daca are dreptate sau nu? Asta nu conteaza pentru mine, ceea ce conteaza este ca eu sunt capabil sa ma inclin in fata lor. Daca puteti intelege acum; inventez un joc pentru stimularea noastra, sistemul nostru virtual. De exemplu, poti efectua anumite actiuni, vii spre starea de unitate cu grupul, acolo exista un program interesant prin care la un moment dat poti avea un conflict cu grupul si este clar ca ai intr-adevar dreptate, si grupul nu are. Ai doua alternative, dar trebuie sa iei in considerare numai una, tu ar trebui sa te pleci spre partea cea mai adanca a inimii tale, pentru ca nu ai nicio alta cale. Trebuie sa fii bucuros ca ai fost in stare sa te inclini si sa fii de acord cu opinia grupului. De ce? Pentru ca prin intermediul lui poti ajunge la Scop, si asta spune tot. Tu nu intelegi ca toate aceste lucruri sunt doar un joc, nu este nimic real in ele. Cine are dreptate, cine este seful si cine nu, renuntati la toate astea. Avem pur si simplu, o sansa de a lucra cu ego-ul nostru, care reprezinta tot ce este in spatele acestei imagini. Imi mai spui acum, cine are dreptate?

Pentru a scurta povestea, haideti sa speram ca avem informatii suficiente pentru a realiza ca nu avem nici creier, nici sentimente suficiente ca sa intelegem ca nu avem nici inima; aceasta inima pe care o avem este doar o inima de piatra. Nimeni nu are nimic, de care ar putea fi mandru in comparatie cu altii, pentru ca fiecare dintre noi suntem animale. Grupul este o imagine virtuala. Ce este un grup? Sunt eu, in relatie cu cinci, sau cincizeci de persoane, care sunt exact la fel ca mine. Sunt ei mai buni decat mine? Nu! Insa, atunci cand ma unesc cu ei, unitatea noastra devine ca Lumina Superioara. Daca ma anulez fata de ei, voi deveni similar cu Lumina Superioara si voi fi capabil sa atrag aceasta Lumina Superioara asupra mea in special, pentru ca m-am anulat fata de ei. Ce orice altceva mai conteaza pentru mine? Important pentru mine este sa primesc Lumina care se Intoarce la Sursa, viitorul meu luminos depinde de ea.

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts