Articolul Zilei – 13 Februarie 2010

0
153

sfaturi-13-02-2010

Munca Noastra Interna si Continutul ei se Rasfrange in Prezentarea Externa

Trebuie sa spun ca, de astazi, munca noastra interioara si de continut este cea mai importanta, dar, de asemenea, modul in care o privim este importanta, modul in care noi ne prezentam. Acum, ca vom incepe sa transmitem oamenilor Zohar-ul, nu mai suntem doar un grup sau o comunitate; suntem acum, ceva complet diferit. Tot nu intelegeti, dar trebuie sa acceptati acest lucru ca pe ceva care te obliga, ca pe un lucru foarte important.

Incerc sa spun ca fiecare dintre noi ar trebui sa se comporte intr-un mod care este demn de respect, deoarece fiecare este un membru al organizatiei care studiaza si difuzeaza Cartea Zohar. Aceasta este ceva care nu mai este cum era inainte. Kabbalah este ceva neclar pentru public, ceva necunoscut, si noi, cei care studiem Kabbalah o vom prezenta-o tuturor. Daca oferi o prezentare in fata publicului si anunti ca va studia Cartea Zohar, atunci trebuie sa te ridici la acest nivel si ar trebui sa te prezinti in consecinta. Acest lucru este extrem de important, dar eu nu vad ca toti va dati deja seama de aceasta. Forma voastra exterioara, ar trebui sa fie agreabila si sa corespunda acesteia, inclusiv hainele voastre, cum va exprimati, si tot. Chiar eu sunt prea simplu, dar, in orice caz, noi toti trebuie sa ne comportam altfel.
(Art.8feb.2010)

Sansa de a Descoperi Creatorul In Timpul Congresului Zohar

Intrebare: Este corect ca acest congres este de fapt o sansa sa ne unim, intr-un fel, o sansa de a descoperi Creatorul?

Ce vrei sa spui cu “intr-un fel”? Este cu siguranta sansa de a dezvalui pe Creator.
Intrebare: A veni la acest Congres si a folosi aceasta sansa, aceasta este revelatia de care vorbesti? Revelatia maretiei Creatorului?

Categoric da. Ni se pare ca pasii despre care vorbim aici sunt foarte departe de noi. Dar nu este adevarat. Spiritualitatea este dezvaluita cu o viteza foarte mare si putem ajunge la revelatie daca ne unim, desi diferite alte corecţii vor fi, inca, lasate pentru noi. Trebuie sa ne dam seama ca ceea ce este revelat pentru noi, pana in prezent a fost dezvaluit individual. Ce dezvaluim acum este complet diferit, timpurile sunt diferite, precum si numarul persoanelor este diferit, ca si metoda de descoperire, de asemenea, e diferita, pentru ca acum este o revelatie pentru mase.Trebuie sa ne dorim numai, si se va intampla!

Acest lucru nu este ceea ce Kabalistii ne descriu, in functie de propria lor experienta. Tot ce s-a intamplat se bazeaza pe principiul “Judecatorul nu cunoaste mai mult decat pot vedea ochii”. De asemenea, niciunul dintre acestia nu a apartinut generatiei de astazi. Acum totul este la nivel global, iar acum, corectarea este adevarata. Toata lumea trebuie sa se uneasca impreuna, iar acest lucru nu s-a intamplat niciodata, inainte. Vom vedea cum totul este in crestere si se dezvolta impreuna cu noi; putem vedea cum suntem impinsi si ajutati. Priviti ce s-a intamplat in ultimii ani! Totul se dezvolta cu o viteza foarte mare si nimeni nu stie ce se va intampla cativa ani mai tarziu. Fiecare dintre voi si voi toti, impreuna, veti deveni sigur un centru spiritual…

Desigur, daca vom aspira spre acest lucru, daca ardem de dorinta de a vedea Lumina si de a o atrage pentru toata lumea, atunci vom fi cu siguranta capabili sa facem acest lucru. Eu am sperante mari pentru astfel de congrese, dar nimic nu depinde de mine, personal. Eu va voi oferi lecţii, ca de obicei, dar daca aceste lectii vor fi doar ceva obisnuit, sau nu, depinde de cei care participa la ele, de hisaron -lipsa, deficitul revelat. Sper ca un astfel de hisaron va fi dezvaluit, asemenea sentimente adanci, faptul ca noi toti impreuna vom putea simti inaltarea, si, de asemenea, Zohar-ul va incepe sa straluceasca pentru noi intr-un mod diferit. (Art.9feb.2010)

Revelatia unui Nou Tip de Unitate la Congresul Zohar

De ce este asa in Intelepciunea Kabbalah, ca ne displac surprizele – in sensul lor obisnuit – atunci cand ne referim la spiritualitate?

Aceasta se datoreaza faptului ca surpriza nu este ceea ce eu pot crea, ea este ceva care vine de Sus, iar persoana ar trebui sa se pregateasca pentru ceea ce vine de Sus. Individul trebuie, pe cat posibil, sa fie in starea de pregatire pentru realizare atat in mintea, cat si in inima lui. El trebuie sa fie pregatit pentru orice si de a realiza acest lucru, trebuie sa stie cat mai mult si trebuie sa faca pregatire cat mai mult posibil.

Apoi, cand la Congres intalneste mai multi prieteni, care sunt pregatiti la fel de mult cum este el, toti oamenii se vor uni si impreuna vor crea ceva nou. Acest lucru nou nu este doar un cantec, care nu a fost auzit inainte, nici ceva nou, care va spune dr. Laitman (poate un sens oarecare, ce nu am auzit de la el inainte), acest lucru nu inseamna acel ceva nou.

Noul este ceea ce noi revelam prin crearea unui nou Kli, realizat de catre unitatea noastra. Putem discuta despre aceleasi lucruri pe care le-am discutat inainte; putem dansa aceleasi dansuri, canta aceleasi cantece si toate astea nu conteaza. Ceea ce, cu adevarat conteaza este ceea ce se va dezvalui in interiorul unitatii noastre, si aceste lucruri vechi vor fi dezvaluite intr-un mod nou. Este, pur si simplu, necesar pentru tine sa auzi ceva ce nu ai mai auzit inainte. De exemplu, putem citi articolul Nu este nimic in afara de El, de mai multe ori, si apoi brusc evidentiem unele probleme neprevazute; se intampla des, in acest fel. Motivul pentru aceasta este faptul ca un nou Kli este in curs de a fi dezvaluit si stim ca totul depinde de Kli.

Deci, eu nu sunt deloc de acord ca oamenii sa vina nepregatiti la Congres. Nu! Este necesar sa asculte, sa se pregateasca si sa invete cantece, din timp. Oamenii indragesc melodiile pe care le stiu deja, deoarece acestea contin reshimo pentru ei si, prin urmare, ei continua sa se intoarca la aceste melodii. Datorita acestor reshimot, se creeaza “gustul” persoanei pentru acele cantece si Kli-ul sau se reinnoieste de fiecare data, cand aceste reshimot sunt dezvaluite. Surprizele ar trebui sa fie revelate in interiorul unitatii noastre, in interiorul conexiunii dintre noi, in interiorul Kli-ului nou creat.

Noi toţi, impreuna, suntem un Kli imens si reinnoirea acestui Kli este foarte importanta. Putem pregati acelasi text de mai multe ori; lucrul insemnat este importanta noului Kli. Lumina nu se schimba; Lumina din afara Kli-ului esteEin Sof-Infinita. Imaginati-va un Kli realizat din zece oameni si apoi imaginati-va unul din o mie de oameni, si veti vedea diferenta dintre ele. Imaginati-va ca este in curs de elaborare, si toate aceste eforturi uriase care sunt depuse de catre toate partile acestui ansamblu, asa cum s-a intamplat ieri, in Intalnirea de Pregatire, si veti simti diferenta.

Aceasta diferenta nu este simtita din cauza cuvintelor mele sau a noilor cantece, nu, totul este rezultat al unitatii noastre! Astfel, noi trebuie sa uitam de faptul de a fi surprinsi de altceva, decat de unitatea noastra, deoarece numai unitatea noastra ne va aduce rezultate. Nici macar nu este important ce cantece vom canta impreuna, sau ce dansuri vom dansa, pentru ca nimic altceva nu este important, ci totul consta in a cauta acel loc, in care Lumina se dezvaluie in sine, iar pentru asta are nevoie de un Kli adecvat. Lumina este Una, acesta este motivul pentru care Kli-ul trebuie sa fie, de asemenea, Unul!
(Art.10feb.2010)

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts