Articolul Zilei – 14 Februarie 2010

0
162

sfaturi-14-02-2010

Intrebare: Exista o diferenta intre Intentia de acum si cea din timpul Congresului?

La Congres, intentia noastra trebuie sa fie mai concentrata, mai intensa, si de neoprit, pentru ca trebuie sa ne pese de aceste persoane care sunt in unire cu noi. Trebuie sa ne asiguram ca intentiile lor nu stau in calea noastra, ceea ce inseamna ca trebuie sa promovam capacitatea lor de a gandi in acelasi mod in care o facem noi. Trebuie sa ne implicam foarte puternic in acest sens, si anume, in intentia noastra, in unitatea noastra si in efortul nostru intern, si fiecare dintre noi trebuie sa faca aceasta munca.

Pregatirea este cel mai important lucru. Mai avem 8 zile, si in toate aceste zile ramase ar trebui sa fim in starea de pregatire constanta, sa gandim: “Cum ma gandesc si cum voi actiona acolo, la Congres”? Eu trebuie sa ma gandesc la asta tot timpul, si nu conteaza daca voi fi acolo fizic, deoarece in ceea ce priveste prietenii, nici timpul si nici locul, nu fac nicio diferenta, si acesta este doar un exercitiu, cand ma gandesc intentionat la timpul de la Congres si nu la timpul prezent. Chiar daca nu exista timp in spiritualitate, daca eu cred in acest fel, atunci voi fi cu adevarat capabil sa exercit cele mai mari eforturi in momentul Congresului, astfel incat voi putea adauga toate aceste eforturi la efortul comun. Acest lucru este foarte important!

Eu intotdeauna ma pregateam inainte de a merge la Tveria, cu Rabash. Cand Rabash a trebuit sa mearga la o clinica chirurgicala si a petrecut o luna intreaga in spital, m-am pregatit timp de trei saptamani pentru a fi acolo, la patul lui. Nu este necesar sa-ti iei o vacanta sau sa fii in afara casei tale, pentru a face aceste lucruri. Nu, trebuie sa te pregatesti pe plan intern si aceasta este foarte, foarte important, deoarece totul depinde de acest lucru, si va fi mai usor dupa aceea. Este ca o armata, inainte de lupta, atunci cand pregatiti totul din punct de vedere spiritual si sunteti gata si, atunci puteti vedea cum evoluati, iar aceasta avoluare este exact asa cum v-ati pregatit pentru ea. Daca ati facut eforturi mari si corecte, si daca le-ati exercitat din toata inima, atunci, astfel se va si intampla. Nu vor exista surprize, tot si toate se vor intampla in cel mai bun mod posibil.
Trebuie sa ne pese de faptul ca prietenii nostri sa aiba intentii corecte.

Intrebare: Cum pot sa cer anumite intentii de la ceilalti oameni?

Depinde de ei si eu nu pot pastra intentia mea, daca nu primesc sprijinul lor. Astfel, imi pasa de ei si de intentiile lor corecte, deoarece “cel care se roaga pentru prietenii sai primeste primul merit”. Daca vreau sa ma unesc cu ei, trebuie sa-mi pese de faptul ca si ei doresc, de asemenea, si niciodata nu voi uita de ei si de aceasta dorinta. Apoi, aceasta grija a noastra comuna va aduce rezultate. De fapt, eu trebuie sa am grija in mod constant de ei, de unitatea noastra, de garantarea reciproca. Fiecaruia trebuie sa-i pese de prietenul sau, in scopul de a realiza spiritualitatea si in scopul de a ne aproapia de ea, in fiecare moment. Astfel, voi dovedi ca imi pasa de grup, tot timpul. Imi pasa de bunastarea lui, de perfectiunea lui, de intentia corecta a prietenilor mei, pentru ca toata lumea sa fie in alerta si sa se ingrijeasca de ceilalti ca pentru binele de sine, nu pentru bunastarea individuala a prietenului sau, ci numai a intregului grup, in ansamblul sau.

Este ca un corp uman, in care toate organele sale nu efectueaza nicio actiune de dragul de sine, nici inima, nici plamanii, nici rinichii, ci toate acestea, impreuna, gandesc la viata intregului organism. Plamanul nu se ingrijeste ca oxigenul sa fie prezent in picior sau in brate, ci ca intreg corpul sa functioneze corect, pentru viata sa. Aceasta viata a intregului corp este mai importanta decat oricare si fiecare organ in parte. Este la fel si cu noi; daca noi ne ingrijim gandind la viata grupului tot timpul, prin aceasta intentie comuna a noastra, apoi, facand acest lucru, vom crea un Kli superior noua, care se numeste ”masach si Lumina Reflectata”, in interiorul caruia vom descoperi Creatorul. Fiecare dintre noi, in acest Kli comun – caruia nu-i apartine nimeni, in special, ci este al tuturor – si toata lumea va dezvalui Creatorul!
.
Acasta revelatie va avea loc in acel moment special, in care vom fi capabili sa facem acest lucru!

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts