Articolul zilei – 24 Mai 2010

0
335

Intrebare: Care este cel mai bun mod de a nu adormi la lectie, daca vii la lectie pentru a mia oara?

Raspuns: Aceasta este o problema! Rutina strica totul, scade pofta de mancare, conduce la frivolitate, si, luand acest lucru in considerare, trebuie sa ne luptam cu acest aspect, in baza acordului tuturor. Nu poti schimba nimic aici. Altfel, vom fi in imposibilitatea de a accelera timpul. Nu exista nicio sansa de a schimba sistemul, in vreun fel. Tot ceea ce exista deja, si tu, in interiorul sistemului, de asemenea, trebuie sa participe la el, asta ne este spus.

In masura in care particip la acest proces, observ brusc, ca nu exista prieteni, ca toti acestia, in mod absolut, nu sunt prieteni pentru mine, ci reprezinta, pur si simplu, sistemul corectat, iar eu sunt singurul de acolo care nu este corectat. Eu ar trebui sa ma dizolv in acest sistem; acesta este motivul pentru care ii vad astfel, ca acolo ar fi alti oameni. Unde sunt ei? Ei nu sunt altii, deloc! Brusc, incepi sa te simti in interiorul sistemului, asta este. Ai libertate de alegere, trebuie sa te trezesti si sa-i trezesti si pe ei, astfel incat sa vada, asemenea tie, ca acestea sunt regulile de atitudine in sistem. Nu exista alta libertate de alegere, in afara de a ta; nu exista, de fapt, nimic altceva, decat – tu. Da, dar acest lucru este atat de dificil, nu pot face asta…

Acesta este motivul pentru care a fost creat pentru tine un teatru cu multi prieteni, o lume plina de toate. Astfel, ti-a fost data sansa de a te trezi, exterior. Poti folosi invidia, onorurile, toate aceste lucruri, pe cat de mult doresti. Ii poti iubi si uri, cat de mult doresti, pentru ca trebuie sa trezesti intreaga baza (radacinile) . Acesta este motivul pentru care tu percepi sistemul superior, numit Malchut, in acest mod special. Crezi ca este departe? Nu e nicaieri, este doar perceptia ta asupra ei.

Daca fiecare se uneste cu ceilalti, fiecare persoana va primi puterea de la grup, forta care este mult mai mare decat cea pe care ai putea-o primi pe cont propriu; aceasta putere provine din constituirea grupului, din unitatea ei, si poate deveni proprietatea fiecaruia. Apoi, Il poti simti pe Creator, in kli-ul primit de la grup, deoarece, kli –ul, vasul primit de la grup este dorinta uriasa de a primi cu intentia de a darui. Tu nu vei fii niciodata, in stare sa creezi singur un astfel de kli, care sa aiba intentie de a darui, pentru ca esti doar un punct. In afara de asta, e imposibil de a crea un masach pentru un punct. Nu ai nicio sansa sa primesti spiritualitatea grupului. Daca apartii unui grup, iar grupul iti ofera o astfel de impresie despre daruire, ca tu ai achizitionat o mare dorinta, atunci tu, intr-adevar, ar trebui sa te daruiesti in intregime, grupului. De ce? Pentru ca in acest fel poti cumpara kli-ul tau si vei putea atinge forma completa, corectata.

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts