Cum îți alegi partenerul?

0
243

Întrebare: Cum îți alegi partenerul?

Răspuns: Cel mai vândut  bestseller din vest a fost ,,Tu nu mă înțelegi’’, unde autorul descrie  că femeia și bărbatul nu sunt capabili de înțelegere.

Asistăm și la criza relațiilor din familie, iar  acest lucru se întâmplă datorită faptului că  formele vechi de relaționare sunt deja învechite și natura cere ca ele să fie schimbate.

Nu putem vorbi despre relații separat de sistemul de educație și instruire. Fiindcă omul se apropie de relațiile de căsnicie, primind cheia descoperii individualității proprii. Iar această sarcină o are sistemul de educație și instruire. Astăzi devine din ce în ce mai clar, crearea relațiilor corecte  este scopul pe care trebuie să-l atingem.

Ce înseamnă crearea relațiilor?  Despre ce vorbim? Totul începe de la lucrul cel mai elementar pe care îl numim compatibilitate psihofiziologică. Atunci când îți alegi partenerul trebuie să iei în calcul că există trei tipuri de personalități cu care poți fi compatibil și există persoane cu care nu poți fi compatibil. Din punct de vedere al evoluției se consideră că oamenii, apropiați genetic, nu pot fi compatibili pentru a crea familii. În realitate vedem cazuri în care atunci când s-au format astfel de familii, s-a observat apariția anomaliilor psihice sau fizice – în aceste situații crește riscul considerabil.  Și, în mod contrar, atunci când partenerii genetic sunt departe unii de ceilalți, sunt capabili să dea naștere la generații sănătoase.

Din punct de vedere fiziologic trebuie să alegem partenerul care ni se potrivește cel mai bine. Ne ajută în acest sens mirosul cu ajutorul căruia citim informațiile. Dacă mirosul ne place, atunci persoana devine compatibilă, dacă nu ne place atunci din punct de vedere fiziologic această persoană nu este compatibilă cu noi.

Următoarea etapă este coincidența culturală. Este foarte important faptul ca oameni care formează perechi să dețină un  sistem comun al valorilor de bază. Iar acest lucru se formează cu ajutorul educației. În anii 60-70 a fost la modă să intri în relații de căsătorie cu persoane din diverse culturi. Acest lucru se numea toleranță, depășirea prejudecăților și au existat mai multe lozinci frumoase. Dar majoritatea acestor familii nu au reușit să atingă o apropiere interioară. Prin urmar,e trebuie să ținem cont de faptul că din punct de vedere cultural ar trebui să fim apropiați. Este foarte important ca oamenii să empatizeze și să se simtă în profunzime. În caz contrar, modul de redactare a divorțului ,,nepotrivire de caracter’’ apare din acest motiv.

Ce înseamnă de fapt potrivire de caracter. Este important ca oamenii să se asemene după temperament. De exemplu dacă unul dintre parteneri este tăcut, iar celălat este dezinvolt, deschis emoțional, vor întâmpina diverse greutăți în comunicare. De aceea, de la început ar trebui să oferim educație copilului astfel încât el să fie capabil de a se exprima și evidenția încă din copilărie.

Sistemul de valori. Valorile care împing spre evoluție omul. Gândurile sale. Pentru ce trăiește ? Care este scopul vieții? Dacă oamenii au diferite sisteme de stabilire a valorilor, acest lucru poate deveni cel mai mare obstacol  în formarea unei familii.  Acum, viața însăși ne pune o sarcină: să ne unim în noul sistem și să devenim o parte armonioasă a naturii – om. Și anume în această unitate putem realiza întregul potențial al omului.

 

 Autor, Anatolii Ulianov

 

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts