Cum să răspundem corect la întrebările copiilor

0
139

Întrebare: Fiica mea, în vârstă de 10 ani, m-a întrebat: De ce am fost adusă în această lume? Ce aş putea răspunde!?

Răspuns: Zece ani este o vârstă potrivită. Sunt copii care pun astfel de întrebări de la 6 sau 7 ani. Este o întrebare foarte serioasă. Noi credem că acestea sunt copilării şi că vor fi repede uitate. Nu este adevărat. Cum am putea răspunde!? Nu ne este permis să minţim!

Mai întâi, mama trebuie să înveţe care ar fi răspunsul potrivit. Altfel, cum ar putea să răspundă? Pentru ce este adusă o persoană în această lume? O persoană vine în această lume pentru a-şi dezvolta sufletul în interiorul corpului său. Corpul va exista; într-un fel sau altul, va trăi. Nu contează în ce mod şi în ce loc- în Malayezia sau, aici, în Europa, în America sau în altă parte, nu contează unde. Oriunde, oricine şi orice aş fi este o oportunitate pentru mine să îmi dezvolt partea eternă a sufletului, şi atâta timp cât sunt în această viaţă, să creez o unitate cu această parte nemuritoare şi să îmi continui viaţă veşnic.

Avem de-a face cu două planuri. Trăiesc într-un plan material, cu siguranţă. Corpul meu va există ca fiară şi, pe cât posibil, va trebui să am grijă de el pentru a exista. Dar, cu toate acestea, mă pot ridică la al doilea nivel, acela de viaţă eternă şi apoi să continui cu ea pentru totdeauna. Şi, chiar dacă aici, am ajuns la capăt după 70, 80 ani, voi continua cu viaţa mea spirituală mai departe, nelimitat.

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts