Egoismul întrerupe calea noastră spre Divinitate

0
31

Întrebare: Un băiat de opt ani jumătate întreabă, “ Uneori e greu pentru mine să iau în considerare alţi oameni. Deci, cum poate o persoană să fie şi altfel decât rea?”

Răspuns: Nu poate, aceasta este natură noastră. Noi ne-am născut cu un egosim care ne mănâncă şi ne însoţeşte toată viaţa şi ne provoacă să exploatăm şi să tragem foloase din jurul noastru în interes personal. Dacă studiem înţelepciunea Cabala, suntem conectaţi la o Forţă Superioară, Lumina care reformează, şi atunci o să începem să simţim în noi, când şi unde ne controlează ego-ul. În acord cu recunoaşterea răului, noi am realizat că este inamicul nostru, întrerupând calea noastră către Divinitate. Dacă simţim egoismul ca şi un inamic, în mod natural o să încercăm să ne despărţim de el. Astfel, nu trebuie să facem sau să forţăm nimic. Doar studiul Cabalei acţionează împotriva egoismului atunci când este studiat corect prin intermediul cărțior de Cabala, atunci Lumina sa reformează. O persoană de una singură nu poate găsi calea sau puterea de a se salva de ego.

Moderatorul: Deci spuneţi că o persoană va simţi ego-ul ca şi propriul inamic. Dar o persoană nu simte în mod normal asta. Ea simte egolul ca “EU” “ Eu vreau, Eu încerc şi fac eforturi să reuşesc”. Această este viaţă lui, sensul existentenței.

Răspuns: Da, dar nu spui unei persoane să renunţe la tot şi să facă ceva pentru o idee abstractă. Atunci când studiază Cabala, el începe să deschidă ochii şi să vadă că aceasta este în detrimentul său.

Moderatorul: Ce este în detrimentul său?

Răspuns: Să îşi folosească ego-ul şi să exploateze pe alţii. El începe să simtă că dacă dăruieşte, se predă şi se conectează cu alţii – prin sentimentele sale interne de dragoste dăruitoare – va avea beneficii. El începe să simtă puţina Lumină care curge prin el, puţină îndeplinire şi puţine sentimente de euforie. Începe să vadă toată această lume ca fiind transparentă. Va începe să vadă că toţi suntem interconectaţi într-un sistem care este viziune. Fără să descoperim acestea, nu putem face corecţiile. Este şi scris: “Cunoaşte Creatorul şi lucrează pentru el”. Tora nu cere de la noi să fim doar buni. Dacă natura mea este rea, cum pot fiu bun? Nici o şansă; este scris: “ Lumina Torei – reformează”. Tu nu trebuie să faci nimic doar să atragi acea Lumină.

Din cauza aceasta, a fost un timp când cabaliştii au ascuns Înţelepciunea Cabala, deoarece nu era momentul să ne corectăm pe noi înşine. Era momentul să fim în exil, subjugaţi de către cultura oamenilor din lume. Noi trebuia să ne amestecăm cu aceştia pentru aproximativ 600 de ani. Şi din timpul lui Ari încoace, noi am început să părăsim această stare; să ne diferenţiem noi înşine de ei şi să avansăm. Şi apoi înţelepciunea Cabala a început să fie revelată. De ce? Deorece exact prin această Înţelepciune putem atrage Lumina care reformează. Totul depinde doar de Lumină, nu de forţele noastre proprii, a nouă înşine. Şi în studiul Cabalei, nu trebuie să pui mult efort în spatele studiului. Şi prin studiu el începe să vadă întregul sistem, că totul este interconectat. El vede că, dacă face rău altuia, şi dacă face asta şi celălalt, în aşa fel încât nu evoluează, atunci îşi face sieşi rău. Şi viziunea, care se numeşte “ deschide ochii în Tora” deschie o nouă cale pentru el şi se modifică în acord cu ea. Deoarece o persoană este construită în aşa fel, încât nu îşi va cauza rău singură şi atunci ea vede că este util să urmeze această cale.

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts