Femeia și bărbatul

0
37

Umanitatea este un sistem închis și, ca în fiecare sistem închis, totul trebuie să aibă drept obiectiv susținerea și păstrarea unității, echilibrului și armoniei. În cazul în care acestea sunt distruse, fiecare membru al sistemului va avea de suferit. O parte din sistem nu se poate simți bine în detrimentul alteia.

Un obiectiv comun

Natura este un lucru minunat plin de frumusețe și șarm, plin de inspirație infinită care ne lasă, adesea, fără grai. Noi, oamenii, suntem punctul central al naturii: femei, bărbați și copii. În momentul în care ne vom adapta legilor naturii, natura umană, vom fi capabili să trăim cu aceste legi în armonie și să generăm maximul de potențial care ne așteaptă, fără excepție.

Întreaga natură, externă și internă, omul intern și extern, absolut tot este legat la un canal de cauză și efect. Tot ce avem de făcut este să descoperim primul inel al conexiunii și atunci, vom fi în măsură să resimțim progresiv, echilibrul general. La ora actuală, sistemele naturale nu sunt în echilibru, putem să vedem aceste exemple în lumea întreagă.

Astăzi suntem în pragul unei lumi noi, o lume care se zbate să fie mai socială, cu o mai mare coeziune, o lume care încearcă să trăiască în deplină securitate, în completă opoziție cu instabilitatea aleatorie care continuă să ne agite din rău în mai rău. De fapt, suntem mereu în luptă cu semnele negative, deteriorarea economiei, educației, ecologiei și, mai rău decât toate – unitatea familei.

Celula familiei este simbolul istoric al egalității și fundamentul societății. Dacă societatea este macro, atunci celula familiei este micro-conceptul experienței umane, de care depinde întreaga forță a vieții și existenței rasei umane. Societatea și familia au fost în constantă interacțiune de-a lungul istoriei până în prezent. În același timp, bărbații și femeile au traversat o cădere morală continuă care a compromis toate sistemele conectate ale familiei.

Așa cum familia și-a pierdut, progresiv, puterea sa, societatea a început să piardă valoarea sa. Putem chiar să spunem că astăzi, asistăm la formarea sistemelor opuse, sistemelor care muncesc împotriva societății și individului. Din momentul în care am pierdut punctul central de plecare cel mai natural – celula familiei – am continuat să pierdem dezvoltarea noastră echilibrată în conformitate cu legile naturii.

Este important să înțelegem că nimeni nu este de vină pentru starea în care suntem. Este, pur și simplu, rezultatul cel mai evident legat de calea materialistă pe care am urmat-o. Până astăzi, omul s-a dezvoltat la nivelul dorinței individuale. Omul era condus de dorința de plăcere fără oprire. În această căutare, egoul nostru ne-a împins să ne creăm un fundament din punct de vedere materialist, tehnologic și instituțional. Oamenii au explorat limitele dezvoltării lor potențiale deasupra sistemelor amintite, în timp ce se dezvoltă ca parte a sistemului general. Toți indivizii în mijlocul societății generale sau al sistemului au efectuat aceeași dezvoltare a dorințelor pentru grană, sex, avere, respect, putere, cunoaștere…Aceeași dezvoltare a menținut echilibrul până acum.

Realitatea naturală a dezvoltării din vremea noastră ne arată că omul este obligat să aibă o viață socială. Vedem legăturile directe cu condițiile economice de bază unde fiecare este dependent de susținerea societății. Scopul este, fără îndoială, construit pe toate legile naturii.

Natura este compusă din forțe care guvernează lumea noastră. Trebuie să încercăm să imităm atributele naturii. Dacă dorim să folosim legile naturii este normal că ar trebui să le învățăm pentru a evita toate confuziile între lumea noastră materialistă și lumea cu un scop spre care tindem.

Spre o nouă etapă a omenirii

Prin ce diferă noua lume de vechea lume?

Noua lume reprezintă dezvoltarea umană din fața noastră, omul din toate generațiile care începe acum drumul lui. Întrebările concrete sunt astăzi cu privire la scopul vieții. Atenția trece de la dimensiunea mașinii, casei, contului bancar, la probleme sociale. În acest proces nimic nu se datorează hazardului sau modei, sunt mai degrabă primele scântei ale noii lumi.

Oamenii din întreaga lume sunt preocupați de probleme sociale și mondiale, așa cum sunt preocupați de problemele lor personale. Suntem pregătiți să descoperim legăturile reciproce care ne îndreaptă spre ceva nou.

O bună cooperare între bărbat și femeie ne va oferi un viitor mai bun

Cele două părți ale naturii – femei și bărbați – sunt egale și, în același timp, complet opuse. Sistemul natural al femeii este în întregime conectat cu natura și de aceea, vedem că femeia este cea care poartă și dă naștere în lume, care este responsabilă de ordinea ierarhică în casă și de educarea copiilor.

Cele mai multe sisteme naturale sunt ale femeilor și aparțin esenței lor. Mai presus de toate, femeile sunt motorul dezvoltării vieții în univers.

Deși pare că totul se petrece datorită bărbaților, istoria se dezvoltă grație femeilor. Pentru că toate interconexiunile – între o stare de dezvoltare și starea următoare, superioară – derivă din dorințele femeilor, pe care dorințele bărbaților le completează. În plus, partea feminină este responsabilă de nașterea noilor stări în lumea noastră.

Astfel, se pare că partea masculină nu poate atinge o conexiune între stările anterioare ale dezvoltării fără partea feminină, și aceasta din urmă nu poate să-și îndeplinească sarcina de conexiune între stări, fără ajutorul bărbaților.

Problema centrală

Femeile se gândesc mai mult la inegalitate și nu pătrund în esența lor naturală;  asta le împiedică să realizeze întregul lor potențial. Inegalitatea există doar în punctul nostru natural de plecare. Totuși, în raport cu scopul vieții și avantajul valorilor umane în noi, atât emoțional cât și intelectual, suntem egali.

Diferențele naturale pe care le vedem sunt doar un semn exterior al așa-ziselor sisteme distincte, menite să formeze o punte pentru a realiza viața. Adevărul este că, există aici o denaturare a termenilor, deoarece inegalitatea în lumea noastră înseamnă că o femeie manager nu este bine plătită în raport cu omologul său de sex masculin, ceea ce este adevărat.

Totuși, dacă discutăm despre calitățile umane, egalitatea este o problemă relativă; fiecare parte contribuie și adaugă în mod egal și maximal, în conformitate cu capacitățile sale. Faptul că suntem diferiți trebuie să fie menținut, deoarece dreptatea socială se bazează pe identificarea noastră comună a ceea ce există în noi.

Fiecare femeie și fiecare bărbat care dorește să-și exprime participarea în procesul general, anulând atributele sale naturale, mai degrabă distruge decât construiește.

Un sistem conceptual egalitar obligă pe fiecare să-și mențină capacitățile naturale, astfel încât să poată contribui, în mod egal, în societate. De ce avem nevoie de acest ritual? Forța de opoziție polaritatea, construiesc echilibrul corect în societate.

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts