Medicamentul potrivit

0
175

Întrebare:  Omenirea este bolnavă. Care este medicamentul de care avem nevoie?

Răspuns: Boala umanității este iubirea de sine, care crește exponențial de la o generație la alta, mărind cantitatea de suferiță resimțită. Iar cu cât este mai mare suferința, cu atât trebuie să fie mai puternic medicamentul.

Care este diferența dintre minte și trup, când amandouă vor să primească pentru sine? Mintea vrea să primească pentru sine la nivelul gândurilor- de exemplu prin calcule. Gândul este primul stadiu al dorinței: calculul preliminar.

Inima este cumva mai complicată decât gândul; crează un anumit sentiment de tânjire care caută modalități de a fi împlinit: vedem deci că există intenția și acțiunea. Prin acțiune gândul devine un simplu aspect de împlinit prin acțiunile noastre, pentru că intenția inimii este diferită.

Suferința este consecința unei dorințe nesatisfăcute. Deficiența, acel sentiment de tânjire, este o forță puternică, datorită ei vrând să faceți totul ca să împliniți dorința. Când există experiența suferinței, coborâți în adâncul vostru și veți găsi sursa ei. Acesta este medicamentul.

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts