O fundație spirituală comună

0
114

Întrebare: De ce sunt atâtea probleme în relaţiile familiale astăzi şi atâţia oameni divorţează sau nu se pot căsători deloc?

Răspuns: Egoismul creşte tot timpul. Nu mai este la fel cum a fost în generaţiile precedente unde nu era aproape nicio diferenţă între o generaţie şi următoarea. Oamenii continuau să trăiască pe acelaşi pământ, în acelaşi oraş şi copiii moşteneau profesia tatălui: Tatăl era fierar şi copilul devenea fierar; tatăl era fermier şi copilul devenea, de asemenea, fermier. Era ceva obişnuit să trăieşti în acest fel. Oamenii îşi treceau hainele de la o generaţie la altă, şi aşa mai departe.

Astăzi o persoană este nouă în fiecare moment! Pentru a se schimba, cineva nici măcar nu mai trebuie să se nască. Și fiindcă o persoană este nouă, ea nu poate suferi ce a avut ieri. Ieri m-am căsătorit cu cineva şi astăzi când mă uit la ea, sunt uluit. Mă gândesc, Este într-adevăr femeia cu care m-am însurat? Unde este cea pe care am cunoscut-o ieri? Unde sunt calităţile ei? Nu mai văd acele calităţi astăzi. Nu reuşesc  să realizez că schimbarea s-a petrecut în mine. Între timp, mă uit la ea şi mi se pare că ea s-a schimbat şi nu mai sunt deloc în stare să trăiesc cu ea.

Nimeni nu este vinovat aici. dacă dorinţele tale care evoluează nu încep să fie corectate, familia se va distruge inevitabil. Ce fundaţie ar trebui oamenii să folosească pentru a fi împreună? Odată am stat împreună la nivelul corpului-social: o casă comună, viaţă domestică, copii, treburi casnice şi presiunea opiniei publice. Totuşi astăzi nimănui nu-i mai pasă de nimic. Oamenii s-au ridicat deasupra tuturor acestor limitări; nu mai vor nimic.

De aceea, oamenii sunt incapabili să fie într-o familie sau să creeze una, şi ei nu vor să aibă copii. Problemele în familie escaladează şi sunt imposibil de rezolvat dacă soţii nu sunt uniţi printr-un studiu spiritual comun.

Nu activităţile materiale îi vor ţine pe oameni împreună. Numai asta poate salva o familie, aşa cum este scris: Un soţ şi o soţie şi Creatorul între ei.

About Lili T

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts