Sclavul banilor

0
132

 

Întrebare: Ce înseamnă să faci bani de dragul banilor?

Răspuns: Înseamnă că oamenii trăiesc pentru bani și nu au nevoie de nimic altceva.

Să presupunem că vreau să îmi cumpăr un iacht de care să mă bucur. Vreau să navighez pe ocean departe în larg. De dragul acesta lucrez acum din greu. Nu o fac pentru bani, ci pentru iacht. De fapt, nu o fac nici pentru iacht în sine, ci pentru plăcerea pe care o voi obține prin el. Îmi imaginez cum mă voi scufunda de pe iacht în mare și acolo vor fi delfini sărind pe lângă mine în apă. Și am această imagine în minte tot timpul.

Pe de altă parte, sunt alți oameni care lucrează de dragul banilor înșiși, doar pentru a adauga alte zerouri la conturile din bancă. Vreau să-mi văd conturile mărite în extrasele de cont în fiecare zi. De aici îmi vine plăcerea. Mă uit la cifre și această activitate mă împlinește. Nu am nevoie de nimic altceva. Nu-mi închipui ca fiind altceva în spatele acestor cifre. Nu văd un iacht, restaurante sau vacanțe, ci doar cifre în contul meu bancar. Ele îmi dau plăcere. Acesta este înțelesul expresiei “sclav al banilor”.

About Lili T

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts