Scopul educației

0
168

Întrebare: Este adevărat că o persoană este deschisă mai mult la o influenţă negativă decât la una pozitivă? Cât de uşor este să intri în panică şi să îţi faci griji, decât să fii relaxat?

Răspuns: Pur şi simplu nu am fost învăţaţi să ne opunem panici datorită înclinaţiei rele, egoului, care este cel care întotdeauna ne motivează: o sete pentru control, respect şi faimă, invidie, etc.

Dar dacă întoarcem aceste caracteristici într-o direcţie pozitivă, ele ne vor influenţă în aceaşi măsură ca şi în direcţia negativă, poate chiar mai mult.

Scopul educației este de a oferi cunoaștere lumii în care trăim, cum funcționează, ce o pune în mișcare, care este scopul, ce s-ar întâmpla dacă am merge cu acest program și ce s-ar întâmpla dacă ne-am îndepărta de el sau dacă ne-ar conduce în direcție opusă.

Nimic nu poate fi schimbat dintr-o dată. Oamenii acționează conform naturii lor. Asta poate fi corectat? Distrugerea este inerentă naturii umane și, până ce nu vom avea o educație corectă, până ce nu vom vedea noi înșine că ne distrugem viața, nu ne vom opri. Este pedagogia, educația de care avem nevoie.

Să ne învățăm copiii să nu se mai bată, să nu îi mai provoace pe alții, să fie politicoși, să mulțumească, să împartă cu ceilalți și să-și facă prieteni. Îi învățăm astfel de lucruri pentru că știm că acest comportament le va oferi un maxim de securitate.

Nu-i învățăm să lovească sau să fure pentru că, înainte de toate, vrem ca ei să fie în siguranță în viață. Dacă sunt gentili cu oamenii vor găsi mereu condiții de viață mai mult sau mai puțin normale.

Fiecare trebuie să înțeleagă că trăim într-o eră când totul este conectat și fiecare este dependent unul de altul.

 

About Dora

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts