Cum să găsim perechea potrivită?

0
262

Întrebare: Cum să ne alegem partenerul? Cum să găsim perechea potrivită?

Răspuns: Noi am pierdut simţul natural care ne ajuta altădată să găsim perechea potrivită. Omenirea s-a  împărţit în două părţi după criteriul sexual şi acestea duc o luptă continuă, până la istovire. Noţiunea de iubire s-a uzat demult.

Ceea ce numim noi iubire în ziua de astăzi ne aminteşte de preferinţele culinare: eu te iubesc pe tine fiindcă primesc plăcere, exact cum primesc plăcere de la mâncarea preferată și o folosesc până mi se acreşte.

Când cota plăcerii scade, pornesc din nou în căutarea altei resurse pentru a-mi umple rezervorul. De fapt, rezultă că prin alţii mă iubesc pe mine. Iar acest lucru nu ne va ajuta, cu siguranță, să punem bazele unei familii.

Nemărginita satisfacţie trăită de mamă atunci când își admiră copii, se poate compara cu satisfacția noastră atunci când facem un bine persoanei apropiate. Acest sentiment poate să fie reciproc şi creează între două jumătăţi câmpul iubirii, care se intensifică pe măsură ce ambii îşi fac bine unul celuilalt.

Când iubirea se ridică mai presus de ambiţiile personale, oamenii încep să se preţuiască şi conştientizează că numai împreună, creând o uniune, au posibilitatea să se cupleze către un ”generator imens de energie” care, cu siguranţă, va ajunge pentru amândoi partenerii.

Datorită victoriei comune, două jumătăţi vor descoperi un întreg unic, pe care îl vor forma şi, cu ajutorul lui, se vor ridica deasupra greutăţilor. Ridicarea deasupra egoismului nu pare a fi un lucru simplu. Sincer vorbind, este un lucru extrem de complicat.

 

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts