Cartea Creatiei – Abraham

0
748

cartea-creatiei(“Sefer Yețira”, secolul al 18-lea î.e.n, varianta prescurtată)

PARTEA 1

1. Forța Divină a stabilit regula sa, forța autorității, eternitate și unitate prin treizeci și două de căi secrete ale Luminii Superioare, descendente și ascunzănd în sine trei categorii: carte, povestitor și povestea.

 1. Zece Sfirot de ascundere a Forței Divine manifestate în douăzeci și două de proprietăți principale: Trei Forțe rădăcină, șapte duble și douăsprezece simple.
 2. Zece Sfirot de ascundere corespunzând la cele zece degete: Cinci împotriva a cinci, acestea acționează la unison, ca o uniune între acțiunile lor, prin puterea -cuvântului revelației și puterea -cuvântului de ascundere.
 3. Zece Sfirot de ascundere: Zece, și nu nouă, zece, și nu unsprezece. Înțelegând acest lucru prin atingerea marii înțelepciuni și prin înțelepciunea cu înțelegere. Analizați și probați, sintetizați și rezumați, returnați piesele dezasamblate, la locul lor în Divinitate.5. Zece Sfirot de ascundere: Ele nu au început și nici sfârșit. Binele și răul sunt nelimitate. Exaltarea lor și smerenia sunt infinite, dar o Forță Divină guvernează veșnic toate aceste proprietăți de mai sus.
 4. Zece Sfirot de ascundere: Viziunea lor este ca fulgerul. Limbajul nu le poate descrie complet, ci, cineva trebuie să le discute din nou și din nou. Cercetați Forța lor Divină, prin intermediul analizei pure a discursului vostru.
 5. Zece Sfirot de ascundere: Ele sunt voalate (tăinuite) și strălucitoare. Sfârșitul lor este încorporat în începutul lor, și începutul lor- în sfârșitul lor, ca o flacără într-un cărbune aprins. Maestrul lor este o Forță Divină și nu există altul. Se poate defini numai prin intermediul acțiunilor sale.
 6. Zece Sfirot de ascundere: Înfrânează gura ta de la a vorbi și inima ta de la gândire. Dacă buzele tale se deschid pentru a rosti cuvinte, și dacă inima ta vrea să creadă că simțurile vin, astfel, pentru Forța Divină, este imposibil.
 7. Zece Sfirot de ascundere: Ele ascund regulile Divinității deasupra vieților celor inferiori, prin forță, Lumină, Înțelepciune și Lege.
 8. Două Forțe provin de la unul și formează douăzeci și două proprietăți de bază: Trei proprietăți rădăcină, șapte duble și douăsprezece simple. Toate acestea sunt umplute cu aceeași Lumină.

PARTEA 2

 1. Două Forțe provin de la unul și formează douăzeci și două proprietăți de bază: Trei proprietăți rădăcină, șapte duble și douăsprezece simple. Fundația lor este o panoplie de merit și o panoplie de răspundere, și limba discernământului care decide între ele.
 2. Douăzeci și două proprietăți de bază: Legea Divină gravată în ele, sculptată în ele, cântărită în ele și permutând tot ce s-a format și tot ce va fi format cu ele în viitor.
 3. Douăzeci și două proprietăți de bază: Legea Divină gravată în voce, sculptată în suflare și pusă în gura în cinci locuri: în gât, palat(in), limbă, dinți și buze.
 4. Douăzeci și două proprietăți de bază: Legea Divină stabilită într-un cerc de 231 Porți, indiferent de locul în care încep și încotro continuă.
 5. Combinând fiecare din cele douăzeci și două de proprietăți cu celelalte, și cântărind fiecare combinație, s-au creat cele 231 Porți și fiecare Poartă a primit nume propriu.
 6. Realitatea a fost formată din nimic și non-existența a creat existența. Fiecare corp este format din douăzeci și două de proprietăți.

PARTEA 3

1. Trei Forțe rădăcină: Fundația lor este panoplie de răspundere, panoplie de merit, și limba discernământului care decide între ele.

 1. Trei Forțe rădăcină: Ele sunt bine ascunse de șase proprietăți. Aer, apă și foc emanate de ele; rădăcinile generațiilor provenind din ele.
 2. Trei Forte rădăcină, gravate, sculptate, cântărite, permutate și formând celelalte trei forțe rădăcină: trei în an, trei în suflet, masculin și feminin.
 3. Trei Forțe rădăcină există în lume: aer, apă și foc. Cerul a fost creat de foc, pământul a fost creat de apă, și aerul se mișca între ele.
 4. Trei Forțe rădăcină în an sunt căldura, frigul și calmul. Căldura este creată din foc. Frigul este creat din apă și calmul este creat din aer care se mișcă între ele.
 5. Trei Forțe rădăcină în suflet, masculin și feminin: cap, burtă și corp. Capul este creat din foc, abdomenul este creat din apă și corpul este creat din aer care se mișcă între ele.
 6. Prima dintre cele douăzeci și două de Forțe a fost stabilită în aer, și s-a combinat cu Keter. Ea s-a alăturat celorlalte formând aerul în lume, calmul în an, corpul în suflet, masculin și feminin.

PARTEA 4

 1. Șapte duble: o structură din moale și dur, o structură din puternic și slab.
 2. Șapte duble: Fundația lor este înțelepciune, bogație, sămânță, viață, dominare, pace și frumusețe.
 3. Șapte duble în transpuneri: transpunerea de înțelepciune este nebunie, transpunerea de bogație este sărăcie, transpunerea de sămânță este sterilitate, transpunerea de viață este moarte, transpunerea de dominare este subjugare, transpunerea de pace este de război, transpunerea de har este urâțenie.
 4. Șapte duble: sus și jos, est și vest, nord și sud. Camera Centrală a Templului este exact la mijloc și le susține pe toate.
 5. Șapte duble: Șapte și nu șase, șapte și nu opt. Examinează-le și probează-le. Pune fiecare dintre ele la locul lui, și le reîntoarce la Creator, la locul Lui.
 6. Șapte duble gravate, sculptate, cântărite, permutate și formând șapte stele din lume, șapte zile în an, și șapte porți în suflet, masculin și feminin.
 7. Șapte stele în cer sunt Saturn, Jupiter, Marte, Soare, Venus, Mercur și Luna. O săptămână are șapte zile. Sufletul, masculin și feminin are șapte porți: Doi ochi, două urechi, două nări și o gură.
 8. El a făcut al doilea semn în înțelepciune, și l-a hotărât în Keter. El a combinat unul cu altul și cu ele, El a creat Luna în lume, prima zi din an, ochiul drept în suflet, masculin și feminin.
 9. El a făcut al treilea semn în bogație, și l-a hotărât în Keter. El a combinat unul cu altul și cu ele, El a creat Marte în lume, a doua zi din an, urechea dreaptă în suflet, masculin și feminin.
 10. El a făcut al patrulea semn în sămânță, și l-a hotărât în Keter. El a combinat unul cu altul și cu ele, El a creat Soarele în lume, a treia zi din an, nara dreaptă în suflet, masculin și feminin.
 11. El a făcut semnul al unsprezecelea în viață, și l-a hotărât în Keter. El a combinat unul cu altul și cu ele, El a creat Venus în lume, a patra zi din an, ochiul stâng în suflet, masculin și feminin.
 12. El a făcut semnul al optsprezecelea în sămânță, și l-a hotărât în Keter. El a combinat unul cu altul și cu ele, El a creat Mercur în lume, a cincea zi din an, urechea stânga în suflet, masculin și feminin.
 13. El a făcut semnul al douăzecilea în sămânță, și l-a hotărât în Keter. El a combinat unul cu altul și cu ele, El a creat Saturn în lume, a șasea zi din an, nara stânga în suflet, masculin și feminin.
 14. El a facut semnul al douăzeci și doilea în sămânță, și l-a hotărât în Keter. El a combinat unul cu altul și cu ele, El a creat Jupiter în lume, ziua a șaptea în an, gura în suflet, masculin și feminin.
 15. Șapte duble Bet, Ghimel, Dalet, Kaf, Peh, Reș şi Tav: Sunt gravate cu acestea – șapte lumi, firmamente, pământuri și mări, șapte râuri, deșerturi, zile și săptămâni, șapte ani, șapte perioade de ani, perioada de cincizeci de ani și Camera Centrală a Templului. Șapte este, prin urmare iubit în toate cerurile.

Mișna 16: Două pietre construiesc două case, trei, construiesc șase case, patru construiesc 24 de case, din cinci se construiesc 120 de case, șase construiesc 720 de case, și șapte construiesc 5040 de case. De acolo, se iese și se calculează câte guri nu pot vorbi și, câte urechi, nu pot auzi.

PARTEA 5

 1. Douăsprezece Elementare: Fundația lor este vorbire, îndoială, mișcare, vedere, auz, acțiune, poftă, miros, somn, mânie, lăcomie și nestatornicie.
 2. Douăsprezece Elementare: măsura lor este de douăsprezece axe diagonale: axa superioară de est, axa de nord-est, axa inferioară de est, axa superioară de sud, axa de sud-est, axa inferioară de sud, axa superioară de vest, axa de sud-vest, axa inferioară de vest, axa de sud-nord, axa de nord-vest, axa inferioară de nord. Ele se extind și răspândesc în infinit. Acestea sunt limitele Universului.
 3. Douăsprezece Elementare: El le-a gravat, sculptat, cântărit, permutat și a format cu ele douăsprezece constelații în Univers (Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești), cele douăsprezece luni, în an (Nissan, Iyar, Sivan, Tamuz, Av, Elul, Tișrei, Heșvan, Kislev, Tevet,Șevat, Adar), și cele douăsprezece părți ale sufletului, masculin și feminin (două mâini, două picioare, doi plămâni, vezica biliară, intestinul subțire, ficat, intestinul gros, stomac, și splină).

PARTEA 10

 1. Trei sunt mame (Forțe); trei strămoși provin de la ele: aer, apă și foc. Descendenții lor sunt cele șapte planete și gazdele lor, și douăsprezece sunt (coastele) axele diagonale.
 2. Trei sunt mame (Forțe): aer, apă și foc. Foc deasupra, apa și aer dedesubt și discernământul care decide între ele. Un semn în acest sens este faptul că focul se susține pe apă.
 3. Lumea este ca un rege pe tronul său. Ciclul în an este ca un rege în provincie. Inima în suflet este ca un rege în luptă.
 4. Opusul celeilalte a fost făcut de către Creator: Bun opus răului, binele opus răului, bine de la bine, rău de la rău. Binele recunoaște răul, și răul recunoaște binele. Binele este păstrat pentru bine, și răul este păstrat pentru hain.
 5. Trei: Dintre care fiecare stă singur. Unul apără, unul acuză și unul decide între ei. Șapte: Trei opuși la trei, și unul, cu hotărâre de a decide între ei. Doisprezece stau în război: Trei care iubesc, trei care urăsc, trei care dau viață, și trei care ucid. Cei trei cu iubire sunt inima și urechile; trei care urăsc sunt ficatul, vezica biliară și limba; cei trei care dau viață sunt nările și splina, iar cei trei care ucid sunt urechile și gura. Iar Creatorul, regele credincios, le domină pe toate, etern, de la locul lui. Unu peste trei, trei peste șapte, și șapte peste doisprezece, și fiecare dintre ei sunt obligați, unul celuilalt.
 6. El a tipărit trei cărți cu cele douăzeci și două de litere. El a creat cu ele întregul Univers. El a formulat cu ele, tot ce s-a facut și tot ce se va face în viitor.
 7. Cand Abram a venit, el s-a uitat, a văzut, a înțeles, a gravat, a permutat și a sculptat, și, a reușit. Iar Creatorul etern s-a revelat pe Sine lui Abram, și l-a luat la pieptul lui l-a sărutat pe creștet, și l-a numit Abraham [Tatal unei mulțimi de neamuri]. El a făcut un legământ cu Abraham între cele zece degete de la picioare – legământul circumciziei, precum și între cele zece degete ale mâinilor lui – legământul limbii. El a pecetluit cele douăzeci și două de litere pe limba lui Abraham și i-a revelat taina Sa. El l-a tras în apă, l-a ars în foc, și l-a biciuit cu vânt. El l-a aprins cu șapte planete, și l-a aranjat printre cele douăsprezece constelații.

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts