Divinitatea Interioara – Gandul Zilei

0
484

divinitatea interioaraCreatorul Interior

 

Înainte de Baal Shem Tov, oamenii se gândeau la Creator ca la Acela care conduce toate lucrurile de sus și de dincolo.

Baal Șhem Tov ne-a învățat că forța vitală a fiecărui lucru, locul de proveniență a personalității sale, simțul durerii și plăcerii, creșterea și viața – totul, în sine, este Creatorul.

Nu că asta ar fi tot ceea ce este Creatorul. Cele de mai sus sunt mai puțin decât o scanteie a Divinitatii.

Creatorul exista în întregime… dincolo de toate aceste descrieri.

Dar acea forță vitala, este Divinitatea; asa cum se găsește în fiecare creatură pe care EL a creat-o.

 

 

Tanya, part 2, chapter 1

(Din intelepciunea lui Lubavitcher Rebbe; sumarizare de Rabbi Tzvi Freeman)

 

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts