Tolerarea răului

0
351

Tolerarea răului

 Dacă El urăște răul, atunci de ce îl permite în lumea Sa? Cum poate respira viața într-o lume, în timp ce tot ce este bun și frumos este distrus de ceea ce urăște?

Trebuie să fie din  faptul că ura față de rău nu este ca ura unei ființe muritoare pentru cei care i se opun. Nimic nu se poate opune Lui, niciuna dintre creaturile Lui nu-L poate face rău. Pentru El, întunericul este lumină și lumina este întuneric, cei răi și cei neprihăniți sunt egali în nesemnificația lor.

El nu respinge răul pentru nici un motiv, ci doar pentru că El a ales să respingă aceste lucruri și această respingere este ceea ce aduce răul în ființă.

De asemenea, El a ales ca cei care înving răul să fie numiți buni. Și aceasta este o decizie a esenței Lui, care definește însăși realitatea lucrurilor – și totuși nu influențează nici o schimbare în El.

Și El reține în liniște, urmărind drama care se desfășoară în El.

Lubavitcher Rebbe

About Dor-I

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts