Ascunzând, Cercetând, dar Negăsind

0
666

ASCUNZÂND, CERCETÂND, DAR NEGĂSIND

ascunzand-cercetand-negasind          Nivelul egoismului umanităţii era în continuă creştere, şi cu fiecare nivel ne îndepărtăm şi mai mult de Natură (de Creator). În Cabala, distanţa nu este măsurată în inch sau yarzi; este măsurată în calităţi. Calităţile Creatorului sunt uniunea, conectarea şi dăruirea, dar este posibil să îl simţim pe Creator, doar dacă împărtăşim calităţile Sale. Dacă sunt centrat pe sine, sunt încă pabil să mă conectez la ceva la fel de total şi altruistic precum Creatorul. Ar fi ca şi cum încercăm să observăm o altă persoană atunci când stăm spate în spate.

Deoarece am întors spatele Creatorului şi deoarece încă  dorim să-L controlăm, în mod cert, cu cât încercăm mai mult, cu atât mai frustraţi devenim. Cu siguranţă, nu putem controla ceva ce nu vedem sau măcar nu simţim. Aceasta dorinţă nu poate fi satisfăcută niciodata până când nu facem o întoarcere de 180 grade, pînă când nu vom privi în direcţia opusă, ca să-L găsim.

Mulţi oameni deja sunt obosiţi de promisiunile false ale tehnologiei, promisiuni de prosperitate, sănătate şi ce este mai important, promisiuni pentru siguranţa zilei de mâine. Dar partea bună a acestei stări este că ne fortează să ne reexaminăm direcţia şi să ne întrebăm, „Este oare posibil ca să fi urmat o cale greşită atât de mult timp?”

În mod particular astăzi, pe măsură ce conştientizăm criza şi impasul cu care ne confruntăm, putem admite cu sinceritate că această cale pe care am ales-o este de fapt o stradă fără ieşire. În loc să compensăm centrarea noastră pe sine care este în opoziţie cu Natura, alegând tehnologia, ar trebui să schimbăm egoismul nostru în altruism şi în mod consecvent să realizăm uniunea cu Natura.

În Cabala, termenul folosit pentru schimbare este Tikkun (corectare). Ca să ne dăm seama de opoziţia în care ne aflăm faţă de Creator, înseamnă că trebuie să conştientizăm sciziunea ce a avut loc în noi (fiinţe umane) cu cinci mii de ani în urmă. Aceasta poartă denumirea de „recunoaşterea răului”. Nu este uşor, dar este primul pas către adevarata sănătate şi fericire.

 

Din cartea

CABALA REVELATĂ – Ghidul Personal Pentru o Viaţă Mai Liniştită”

Capitolul 1 – Cabala: Atunci si Acum

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts