Cabala: Atunci și Acum – Pe Scurt

0
409

CABALA: ATUNCI ŞI ACUM

PE SCURT

 pe-scurt

          Înţelepciunea Cabalei (înţelepciunea recepţiei), a apărut prima oara cu 5,000 de ani în urmă, când umanitatea a început să se întrebe despre scopul existenţei sale. Cei care aveau această cunoaştere se numeau „cabalişti” şi aveau răspunsul în legătură cu scopul vieţii şi cu rolul umanităţii în Univers.

Dar în acele vremuri, dorinţele majorităţii oamenilor erau prea mici ca să necesite şi cunoaştere. Astfel încât, atunci când Cabaliştii au văzut că umanitatea nu avea nevoie de înţelepciunea lor, ei au ţinut-o ascunsă şi au pregătit-o în secret, pentru timpurile în care fiecare ar fi fost pregătit pentru această cunoaştere. Între timp, umanitatea a dezvoltat alte căi, precum religia şi ştiinţa.

Astăzi, când un număr din ce în ce mai mare de oameni, sunt convinşi că religia şi ştiinţa nu furnizează răspunsurile la întrebările cele mai profunde ale vieţii, ei încep să privească în altă parte pentru a găsi aceste răspunsuri. Acestea sunt vremurile pe care Cabala le-a aşteptat, şi de aceea reapare acum – pentru a furniza răspunsul la scopul existenţei.

          Cabala ne spune că Natura, care este sinonimă cu Creatorul, este întreagă, altruistă şi unită. Ea ne spune că trebuie nu doar să înţelegem Natura, dar trebuie să şi dorim să implementăm acest mod de existenţa în noi.

          Cabala ne spune deasemeni, că facând acest lucru, nu doar că vom egala Natura, dar vom înţelege şi Gândul ce stă în spatele acesteia – Marele Plan. În final, Cabala afirmă că înţelegând Marele Plan, vom deveni egali cu acest Mare Plan, şi că acesta este scopul Creaţiei – să egalizeze Creatorul.

Din cartea

CABALA REVELATĂ – Ghidul Personal Pentru o Viaţă Mai Liniştită”

Capitolul 1 – Cabala: Atunci si Acum

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts