Cabala Revelata – Biografii

0
618

BIOGRAFII

RAV MICHAEL LAITMAN, PHD

laitman13Rav Michael Laitman, PhD, este o autoritate internaţională a Cabalei autentice. Pregătirea sa de bază este foarte neobişnuită pentru o persoană cu renume în sfera spiritualului: el a fost pregătit în ştiinţe, este deţinătorul unui Masterat în bio-cibernetica, şi a avut o carieră ştiinţifică de succes, mai târziu  îndreptându-se către Cabala, pentru a-şi aprofunda cercetările ştiinţifice. şi-a luat Doctoratul în Filozofie şi Cabala, la Institutul de Filozofie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Moscova, Rusia.

In 1976, el a început să studieze Cabala, şi o studiază şi în prezent. În 1979, căutând noi căi în Cabala, drumul său s-a intersectat cu Cabalistul Rabbi Baruch Shalom HaLevi Ashlag (1906-1991), primul fiu născut, şi succesorul Cabalistului Rabbi Yehuda Leib HaLevi Ashlag (1884-1954), cunoscut ca Baal HaSulam datorită comentariului său despre Cartea Zohar, numit Sulam (Scara). Michael Laitman a fost atât de impresionat de fiul lui Baal HaSulam, încât a devenit cel mai apropiat discipol şi asistentul personal al lui Baruch Ashlag, petrecându-şi majoritatea timpului în compania respectatului său mentor, asimilând cât de mult a putut din învăţăturile acestuia.

Astăzi, este considerat ca fiind principala autoritate a Cabalei, fiind autorul a 33 de cărţi despre acest subiect, traduse în 10 limbi. Lecţiile sale sunt transmise zilnic la televiziunea prin cablu şi prin internet, în toată omenirea. În ultimii ani, el a devenit un conferenţiar foarte căutat în cercurile academice din Statele Unite şi Europa.

          Dr. Laitman este fondatorul şi preşedintele Institutului de Educare şi Cercetare în Cabala – Bnei Baruch, care operează cel mai mare şi mai extensiv site pe internet, dedicat subiectului Cabala, www.kabbalah.info . Website-ul furnizează acces nelimitat la textele Cabalistice în peste 20 limbi, şi are 1,4 milioane de accesări lunare. Încă din anul 2000, Enciclopedia Britanica recunoaşte site-ul www.kabbalah.info ca fiind unul dintre cele mai cunoscute site-uri de pe internet, atât din punct de vedere al numărului de vizitatori, cât şi al cantităţii de materiale informative despre ştiinţa Cabalei.

PROFESOR  ERVIN  LASZLO

 ervin-laszlo

Prof. Ervin Laszlo, care a scris cu atâta amabilitate introducerea la aceasta carte, este fondatorul şi exponentul cel mai de seamă al Sistemelor de Filozofie şi Teoriei Generale a Evoluţiei. Născut în Budapesta, Ungaria, în 1932, Laszlo a debutat ca pianist concertant la vârsta de cincisprezece ani, în New York, eveniment relatat atât în revistele Life, Time, Newsweek cât şi în media internaţională.

Prof. Laszlo a urmat calea ştiinţei şi a filozofiei în jurul vârstei de douăzeci şi cinci de ani şi a început publicarea cărţilor şi articolelor sale, în 1963. În 1970 a primit Doctoratul de Stat, cel mai mare grad al Universităţii Sorbona, din Paris. În următorii ani, el a fost recompensat cu PhD onorifice în Statele Unite, Canada, Finlanda, Rusia şi Ungaria. Ca recunoaştere a implicării sale la înţelegerea şi dezvoltarea globală, el a primit în 2001 Premiul Goi, Premiul Păcii din Japonia. El a scris şaptezeci şi două de cărţi,   traduse în optsprezece limbi.

Din cartea

CABALA REVELATĂ – Ghidul Personal Pentru o Viaţă Mai Liniştită”

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts