Marele Plan

0
1238

M A R E L E    P L A N

 laitman

 

          Nu este nici un secret în faptul că ştiinţa Cabala nu a început ca un trend ce poate fi astăzi observat la Hollywood. De fapt ea există de mii de ani. Când a apărut, oamenii erau mult mai apropiaţi de natură, decât sunt astăzi. Ei aveau sentimentul de intimitate cu natura şi se bucurau de relaţia lor cu aceasta.

          În acele zile, ei aveau puţine motive de a se detaşa de natură. Nu erau încă atât de centraţi pe sinele lor precum sunt astăzi. Intr-adevăr, în acele timpuri, umanitatea era o parte inseparabilă de Natură şi intimitatea lor cu aceasta, creştea.

          În plus, umanitatea nu cunoştea destule despre Natură, ca să simtă siguranţa; ne temeam de forţele naturale, ceea ce ne determină să ne raportăm la Natură ca la o forţă superioară nouă.

          Fiind intimi cu Natura pe de o parte, şi temându-se de ea, pe de altă parte, oamenii aspirau nu doar să înveţe mai multe despre lumea înconjurătoare, ci şi în primul rând doreau să determine ce sau cine o guverna.

          În acele vremuri timpurii, oamenii nu se puteau ascunde de elementele Naturii, aşa cum fac astăzi; ei nu puteau să evite vitregiile acesteia, aşa cum facem noi în această lume „făurita de om”. Şi ce era mai important, frica de Natură, şi în acelaşi timp, apropierea de aceasta, i-a făcut pe mulţi să cerceteze şi să descopere ce plan avea Natura pentru ei, şi implicit pentru noi toţi.

          Acei pionieri în cercetarea Naturii vroiau să afle dacă Natura avea un scop precis, şi dacă era aşa, care era rolul umanităţii în acest Mare Plan. Acei indivizi care au primit cel mai înalt nivel de cunoaştere, acela al Marelui Plan, sunt cunoscuţi sub numele de „Cabalişti”.

          Un individ unic printre aceşti pionieri, a fost Abraham. Când a descoperit Marele Plan, nu doar că l-a cercetat în profunzime, dar în primul rând i-a învăţat şi pe alţii. El şi-a dat seama că singura garanţie împotriva mizeriei şi fricii, era ca oamenii să inţeleagă planul Naturii în ceea ce-i priveşte. Si indata ce şi-a dat seama de acest lucru, nu a precupeţit nici un efort ca să inveţe pe oricine dorea acest lucru. Din acest motiv, Abraham a devenit primul Cabalist, ce a început o dinastie a învăţătorilor Cabalişti: cei mai merituoşi studenţi au devenit urmatoarea generaţie de Cabalişti, care transmiteau cunoaşterea următoarei generaţii de studenţi.

          Cabaliştii se referă la arhitectul Marelui Plan, ca fiind „Creatorul” şi la Planul în sine ca fiind „Gândirea Creaţiei”. Cu alte cuvinte, şi acest lucru este foarte important, când Cabaliştii vorbesc despre Natură sau despre legile Naturii, ei vorbesc despre Creator. Şi vice versa, când vorbesc despre Creator, ei vorbesc despre Natură sau despre legile Naturii. Aceşti termeni sunt sinonimi.

          Pentru un Cabalist, termenul „Creator” nu are semnificaţia unei entităţi distincte, supranaturale, ci următorul nivel pe care o fiinţă umană ar trebui să-l atingă pentru a primi o cunoaştere superioară. Cuvântul ebraic pentru Creator este Boreh şi conţine doua cuvinte: Bo (vino) şi Re’eh (vezi). De aceea, cuvântul „Creator” este o invitaţie personalizată pentru a experimenta lumea spirituală.

student Termenul „Cabalist” vine din cuvântul ebraic Kabbalah (recepţie). Limba originală a Cabalei este ebraica, o limbă dezvoltată special de şi pentru Cabalişti, ca să ii ajute să comunice între ei despre subiectele spirituale. Multe cărţi de Cabala au fost scrise şi în alte limbi, dar termenii de bază intotdeauna sunt în Ebraică.

Din cartea

CABALA REVELATĂ – Ghidul Personal Pentru o Viaţă Mai Liniştită”

Capitolul 1 – Cabala: Atunci si Acum

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts