Momentul este Acum

0
487

MOMENTUL  ESTE  ACUM

 momentul-e-acum

Cartea Zohar, „Biblia” Cabalei, a fost scrisă cu aproximativ 2000 de ani în urmă. Ea spune că pâna la sfârşitul secolului 20, egoismul umanităţii va atinge o intensitate fără precedent.

          După cum am văzut mai inainte, cu cât mai mult dorim, cu atât mai goi ne simţim. De aceea, începând de la sfârşitul secolului 20, umanitatea a experimentat cea mai mare goliciune pe care a experimentat-o vreodată. Cartea Zohar scrie deasemeni, că atunci când aceasta stare de gol este simţită, umanitatea va avea nevoie de mijloace de vindecare astfel încât oamenii să devină satisfăcuţi. Apoi, spune Zoharul, va sosi momentul în care Cabala va fi făcută cunoscută întregii umanităti ca un mijloc de a atinge starea de saţietate prin similarităţi cu Natura.

          Procesul de atingere a saţietăţii, Tikkun, nu va avea loc instantaneu şi nici simultan pentru fiecare. Pentru ca Tikkun să aibă loc, o persoană trebuie să dorească să se întâmple. Este un proces ce evoluează independent de voinţa proprie a cuiva.

Corectarea începe când o persoană îşi dă seama că natura sa egoistă este sursa a tot ce este rău. Este o experienţa foarte personală şi foarte puternică, dar invariabil aduce persoana în faza de a dori schimbarea, de a se muta de  la egoism la altruism.

          Dupa cum am mai spus, Creatorul ne tratează ca pe o fiinţă creată, singulară şi unită. Am încercat să ne atingem scopurile egoiste, dar astăzi descoperim că problemele noastre vor fi rezolvate doar în mod colectiv şi altruistic. Cu cât devenim mai conştienţi de egoismul nostru, cu atât mai mult vom dori să folosim metoda Cabalei pentru a schimba natura noastră înspre altruism. Nu am făcut acest lucru atunci când a apărut Cabala, dar il putem face acum, deoarece acum ştim că avem nevoie de el!

          Ultimii 5,000 de ani ai evoluţiei umanităţii, au fost un proces de încercare a unei metode, de examinare a plăcerii pe care o furniza aceasta, de ajungere în starea de deziluzie referitor la ea, şi de părăsire a acestei metode în favoarea alteia. Metodele au venit şi au plecat, dar starea de fericire nu a sporit în noi. Acum, că metoda Cabalei a apărut, având ca ţintă corectarea celui mai înalt nivel de egoism, nu mai trebuie să experimentăm calea deziluziei. Putem pur şi simplu să ne corectăm egoismul prin intermediul Cabalei, şi toate celelalte corecţii vor decurge ca un efect de domino. Astfel, în timpul acestei corecţii, putem simţi împlinire, inspiraţie şi bucurie.

Din cartea

CABALA REVELATĂ – Ghidul Personal Pentru o Viaţă Mai Liniştită”

Capitolul 1 – Cabala: Atunci si Acum

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts