Ocupând Locul Conducătorului

0
622

OCUPÂND  LOCUL  CONDUCĂTORULUI

 rolul-conducatorului

           Motorul schimbării – dorinţa – este format din cinci nivele, notate de la zero la patru. Cabaliştii se referă la acest motor ca la „o dorinţa de a primi plăcerea”, sau mai simplu, „dorinţa de a primi”. Când Cabala a apărut prima oară, în urmă cu aproximativ 5000 de ani, dorinţa de a primi era la nivelul zero. Astăzi, după cum probabil că aţi ghicit, ne aflăm la nivelul patru – cel mai intens nivel. Dar în zilele de început când dorinţa de a primi era situată la nivelul zero, dorinţele nu erau destul de puternice ca să ne separe de natură, şi nici unul de altul. În acele zile, această uniune cu Natura, pentru care astăzi majoritatea dintre noi plătesc bani mulţi ca să o re-învăţăm prin intermediul claselor de meditaţie (şi ca să fim sinceri, nu întotdeauna cu succes ), a fost modul de viaţa natural. Oamenii nu cunoşteau alt mod de a trăi. Ei nici măcar nu ştiau că se pot separa de Natură, şi nici nu doreau acest lucru.

          De fapt, în acele zile, atât comunicarea dintre oameni şi Natură, cât şi comunicarea unora cu alţii, curgea atât de simplu, iar cuvintele nu erau necesare; în schimb, oamenii comunicau prin gânduri, ceva asemănător telepatiei. Erau timpuri ale unitaţii, şi toată umanitatea era precum o singură naţiune.

          Dar între timp, în Mesopotamia, s-a petrecut o schimbare: dorinţele oamenilor au început să crească şi au devenit mult mai egoişti. Oamenii au început să dorească să schimbe Natura şi să o folosească în avantajul personal. În loc să îşi dorească să se adapteze ei Naturii, aceştia au început să dorească să schimbe natura pentru a-şi satisface dorinţele proprii. Ei au crescut detaşându-se de Natură, separându-se de aceasta şi totodată unii faţa de alţii. Astăzi, după multe secole, noi descoperim că aceasta nu a fost o idee bună. Pur şi simplu nu funcţionează.

          Natural, pe masură ce oamenii au început sa se pună pe ei înşişi în opoziţie cu mediul şi cu societătile lor, ei nu au mai avut legături de rudenie unii cu alţii, şi nici nu au mai perceput Natura ca fiind casa lor. Ura a înlocuit iubirea şi oamenii au vieţuit detaşându-se unii de altii.

          În consecinţă, singura naţiune a lumii antice a fost divizată. Mai întâi s-a despărţit în două grupuri ce s-au deplasat spre est şi spre vest. Cele două grupuri au continuat să se dividă, şi astfel s-a format multitudinea de naţiuni pe care le avem astăzi.

          Unul dintre cele mai evidente simptome ale divizării, pe care Biblia il descrie ca fiind „Prăbuşirea Turnului Babel”, a fost crearea diferitelor limbi. Aceste limbi de comunicare diferite, i-au despărţit şi mai mult pe oameni, şi a creat confuzie şi disfuncţionalităţi. Cuvântul ebraic pentru confuzie este Bilbul , şi pentru a marca confuzia, capitolul Mesopotamia a primit un nume, Babel (Babylon).

          De la acea divizare – când dorinţele noastre au crescut de la nivelul zero, la nivelul unu – am înfruntat Natura. În loc să corectăm egoismul care creştea mereu, astfel încât să devenim una cu Natura, devenind astfel una cu Creatorul, noi am construit un scut mecanic şi tehnologic pentru a ne proteja de aceasta. Motivul iniţial pentru care am dezvoltat ştiinţa şi tehnologia a fost să ne securizăm existenţa din spatele acestui scut, împotriva elementelor Naturii. S-a văzut că totusi, chiar dacă suntem conştienti sau nu, de fapt, noi încercăm să controlăm Creatorul şi să preluăm rolul de conducător.

student În acele vremuri când avea loc acest Bilbul, Abraham trăia în Babylon, ajutându-şi tatăl, să făureasca mici idoli pe care să-i vândă în magazinul familiei. Nu este greu de observat că Abraham se afla chiar în mijlocul acestui haos vibrant de idei, care au bulversat Babylonul, New York-ul lumii antice. Aceasta stare de confuzie, explică deasemeni întrebarea persistentă a lui Abraham, a cărei răspuns l-a condus spre a descoperi legea Naturii: „Cine este stăpânul acestui capitol?” când şi-a dat seama că există un scop al confuziei şi alienării, imediat a început să explice acest lucru, oricui dorea să asculte.

Din cartea

CABALA REVELATĂ – Ghidul Personal Pentru o Viaţă Mai Liniştită”

Capitolul 1 – Cabala: Atunci si Acum

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts