Trambulina pentru crestere

0
513

TRAMBULINA PENTRU CREŞTERE

          Să începem de unde am terminat ultimul capitol. Spuneam că lucrurile ar putea fi bune dacă am putea învăţa să ne folosim egoismul în mod diferit – să facem legătura unii cu alţii ca şi cum am forma o singură fiinţă spirituală. Am învăţat că există o metodă pentru aceasta – metoda Cabalei, ce a luat naştere exact pentru acest scop.

          Dar dacă privim în jur, putem cu siguranţă vedea că nu avem în faţă un viitor pozitiv. Ne aflăm în plină criză – una foarte mare. Chiar dacă nu am fost răniţi de aceasta, nu avem nici o garanţie ca în final nu se va întâmpla acest lucru. Se pare că nu există domeniu în care criza să nu-şi fi lăsat amprenta, fie că e vorba de viaţa personală, de societatea în care trăim, sau în Natura.

          Crizele în sine, nu sunt neapărat negative; ele doar indică faptul că, starea prezentă s-a întrecut pe ea însăşi, şi că este momentul să trecem la următoarea fază. Democraţia, revoluţia industrială, eliberarea femeii, fizica quantică, toate acestea au apărut ca rezultat al crizei în domeniul respectiv. De fapt, tot ce există astăzi este rezultatul unei crize trecute.

          Criza de astăzi nu este diferită în fond, de cele din trecut; totuşi, este mult mai intensă, afectând întreaga omenire. Dar la fel ca orice criză, este o oportunitate de schimbare, o trambulină pentru dezvoltare. Dacă alegem corect, toate greutătile ar putea să dispară pur şi simplu. Am putea cu uşurinţă să procurăm hrană, apă şi adăpost pentru întreaga omenire. Am putea să consolidăm pacea mondială şi să facem ca această planetă sa fie o lume prosperă şi dinamică. Dar pentru ca acestea să se întâmple, trebuie să dorim să se întâmple şi să alegem ceea ce Natura doreşte ca noi să alegem – unitate, în locul alegerii noastre prezente, de separare.

          De ce atunci, nu dorim să ne conectăm? De ce ne separăm unii faţă de ceilalţi? Cu cât progresăm mai mult, şi cu cât mai multe cunoştinţe dobândim, cu atât mai deconectaţi devenim. Am învăţat cum să construim nave spaţiale, cum să construim roboţi de dimensiunea unei molecule; am descifrat întreaga genetică umană. De ce atunci, nu am învăţat cum să fim fericiţi?

          Cu cât vom învăţa mai mult despre Cabala, cu atât mai mult vom descoperi că întotdeauna ne conduce către rădăcina lucrurilor. Înainte să vă dea orice răspuns, vă spune de ce vă aflaţi în starea prezentă. Şi îndată ce cunoaşteţi rădăcina situaţiei voastre, foarte rar veţi mai avea nevoie de ghidare. In acest spirit, să vedem ce am învăţat pîna astăzi, şi poate că vom descoperi de ce nu am găsit  încă, cheia fericirii.

 

Din cartea

CABALA REVELATĂGhidul Personal Pentru o Viaţă Mai Liniştită”

Capitolul 2 – Cea mai mare dorinta a tuturor

 

 

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts