Transmiterea Stiintei

0
663

TRANSMITEREA  ŞTIINŢEI

 17_dr-laitman

           Cunoaşterea pe care primii cabalişti au atins-o, a facut mai mult decât să-i ajute să inţeleaga cum funcţionau lucrurile în spatele scenei. Cu ajutorul acesteia, au fost capabili să explice fenomenele naturale cu care ne întâlnim toţi.  După aceea a fost ceva natural ca ei să devină învăţători, şi cunoaşterea care ne-a fost transmisă, să devină baza atât pentru ştiinţele antice cât şi pentru cele moderne.

          Poate că noi ne gândim la aceşti cabalişti, ca la nişte oameni misterioşi care se ascund în locuri întunecoase, în camere luminate de lumânări, şi care scriu scripturi magice. Ei bine, până la sfârşitul secolului 20, Cabala a fost într-adevăr ţinută secretă. Abordarea clandestină a Cabalei, a dat naştere numeroaselor poveşti şi legende ce o învăluiau. Deşi multe dintre aceste poveşti sunt false, ele încă aduc confuzie chiar şi celor mai riguroşi gânditori.

student Gottfried Leibnitz, un mare matematician şi filozof, a exprimat în mod candid gândurile sale despre cum secretizarea a afectat Cabala: „Pentru că omul nu avea cheia potrivită să acceseze secretul, setea de cunoaştere a fost în final redusă la tot felul de presupuneri şi superstiţii care au dus la transmiterea unei „Cabala vulgară” care avea prea puţin în comun cu adevarata Cabala, şi a generat numeroase fantezii apărute sub denumirea falsă de magie, şi toate acestea se găsesc în cărţi  ”.

           Dar Cabala nu a fost întotdeauna secretă. De fapt, primii cabalişti erau foarte deschişi în legatură cu cunoaşterea lor, şi în acelaşi timp, foarte implicaţi în comunităţile în care trăiau. Adesea Cabalistii erau conducătorii naţiilor lor. Dintre toţi aceşti conducători, Regele David este probabil cel mai cunoscut exemplu de mare Cabalist care a fost deasemeni şi un mare conducător.

          Implicarea cabaliştilor în societăţile lor, i-a ajutat pe şcolarii contemporani cu ei, să dezvolte bazele a ceea ce cunoaştem acum sub denumirea de „Filozofia Vestică”, si care mai târziu  a devenit baza ştiintelor moderne. În această privinţă, redăm ceea ce Johannes Reuchlin, un umanist, şcolar clasic şi expert în tradiţii şi limbi antice, scrie în cartea sa „De artă Cabalistică”: „Profesorul meu, Pythagora, tatăl filozofiei, şi-a luat învăţăturile de la cabalişti. El a fost primul care a tradus cuvântul Kabbalah, necunoscut contemporanilor săi, în cuvântul grec filozofie . Cabala nu ne lasă să ne trăim vieţile în praf, dar ne eleveaza minţile către culmile cunoaşterii.”

Din cartea

CABALA REVELATĂ – Ghidul Personal Pentru o Viaţă Mai Liniştită”

Capitolul 1 – Cabala: Atunci si Acum

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts