Accelerand dezvoltarea

0
376

ACCELERAND DEZVOLTAREA

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Lumina din Ein Sof umple întreaga realitate, întreaga voinţă de a primi ceea ce Ea a creat. Aceasta operează în interior pentru aducerea spre egalizare a formei sale cu Sinele. Presiunea Luminii asupra voinţei de a primi, este constantă, neschimbată în cantitate sau calitate. În consecinţă, schimbări continue se dezvăluie în voinţa de a primi, lucru pe care noi îl numim „providenţa generală”, „de Sus”, adică de la Creator către creatură. Deoarece această atitudine este permanentă şi neschimbată,, se numeşte „Ein Sof, care se află în repaus deplin”.

Termenul „Ein Sof”, subliniază faptul că Creatorul este neschimbat şi că scopul Său este deasemeni neschimbat – de a aduce creatura la Gmar Tikkun (sfârşitul Corecţiei). Progresul către Gmar Tikkun are loc prin intermediul presiunii Luminii asupra Kli-ului, care eventual va face Kli-ul să simtă că se află în contradicţie cu stadiul Luminii.

Datorită presiunii pe care aceasta o creează, cabaliştii numesc acest drum, „calea durerii”. În timpul parcurgerii acestei căi, totul se întâmplă într-un anumit timp, presiunea constantă a Luminii asupra Kli-ului inducând formarea diverselor forme în Kli, până când acestea sunt epuizate şi Kli-ul atinge al său Gmar Tikkun.

La sfârşitul evoluţiei naturale a voinţei de a primi aflate în fiinţele umane, după multe cicluri de viaţă, fiecare începe să simtă că aici este ceva mai înalt, un Dăruitor. În acea fază, persoana începe să acumuleze intuiţii care nu aparţin voinţei de a primi, ci voinţei de a dărui, care a pătruns voinţa de a primi în clipa spargerii vaselor.

Într-un asemenea stadiu, persoana se află între două forţe – voinţa de a dărui şi voinţa de a primi. Un asemenea stadiu îi permite să îşi accelereze propria dezvoltare şi să progreseze mai rapid decât ar face-o sub influenţa presiunii naturale a Luminii asupra Kli-ului.

Totuşi, evoluţia accelerată către atributul dăruirii, nu poate fi făcută prin intermediul propriului ego. Singurul mod de a atinge atributul dăruirii, este de a-l primi de la Creator. Munca personală este de a găsi o cale prin care să primim Forma de dăruire „de Sus”, fără a experimenta toate relele din Kli, experienţe ce ar forţa creatura să sară de la recepţie la dăruire, prin intermediul durerii şi a chinurilor.

Alegerea acestei căi este numită „evoluţia de jos în sus”. În ea, ne îndreptăm către presiunea Luminii şi aducem sistematic asupra noastră, toate stadiile, unul câte unul. Parcurgând această cale, vrem să progresăm către Creator, către dobândirea Formei Dăruirii, şi făcând aceasta, sărim peste alte stadii.

Marele beneficiu al acestei căi alternative, numite „calea Luminii”, este că persoana experimentează aceleaşi stadii, fiecare dorinţă şi opoziţia sa faţă de Creator, dar nu datorită presiunii de dincolo, ci datorită setei de Lumina. Această cale permite persoanei să experimenteze rapid discernămintele necesare, într-o manieră mult mai controlată. Calea Luminii este similară cu descoperirea că suntem bolnavi, şi cu luarea medicamentului potrivit înainte ca boala să se manifeste. De aceea, propria noastră dorinţă ne poate scuti de mari dureri şi necazuri.

Dacă suntem atraşi către Lumină, asta se întâmplă cu propriul nostru acord; adică, spre Forma de dăruire deasupra voinţei de a primi, evitând astfel afecţiuni teribile. Acesta este motivul pentru care înţelepciunea Cabalei a fost dată umanităţii. Fără aceasta, umanitatea ar progresa natural, pas cu pas, fiecare fază ţinând până când negativitatea sa ar fi expusă total, şi noi am fi forţaţi să intrăm într-un nou stadiu. Studiul înţelepciunii Cabalei şi folosirea ei pentru a atrage Lumina, ne va ajuta să evoluăm într-un mod foarte diferit, plăcut şi rapid.

din cartea Cabala, Știința și Semnificația Vieții

capitolul 4 -Percepția realității

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts