Destinul Personal si Destinul Colectiv

0
407

DESTINUL PERSONAL SI DESTINUL COLECTIV

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Dr. Satinover: Care este explicaţia cabalistă despre destinul personal şi destinul colectiv? Înţeleg importanţa unităţii dintre oameni, dar are Cabala o poziţie în legătură cu fiecare individ, în ceea ce priveşte soarta celorlalţi?

Rav Laitman: Înţelepciunea Cabalei promovează creşterea personală. Putem demonstra aceasta prin intermediul abordării educaţiei din punct de vedere cabalistic; Cabala afirmă că educaţia corectă este atinsă doar prin exemplul personal. Nu are nici un sens să încercăm să dictăm altor persoane ce să facă.

Abordarea corectă este ca să construim un mediu înconjurător adecvat, alături de furnizarea unui bun exemplu personal. Oamenii vor acţiona în concordanţă cu exemplele pe care le observă şi le vor folosi în concordanţă cu nivelul lor personal de dezvoltare. Trebuie să tratăm fiecare persoană în concordanţă cu puterea sa personală, din moment ce fiecare în lume este unic.

Toţi suntem segmente ale unui singur suflet colectiv, şi fiecare dintre noi posedă o parte unică a întregului. Chiar dacă şi o singură parte a sufletului general este absentă, structura va fi incompletă şi nu vom atinge scopul Creaţiei. De aceea, trebuie să onorăm fiecare parte personală, a fiecărei persoane. Trebuie să permitem tuturor să evolueze într-un mod convenabil înfloririi lor.

Cabala face diferenţa între o viaţă socială şi personală adecvată şi evoluţia individuală. Pentru a susţine societatea, fiecare trebuie să adere cu siguranţă la regulile care au fost făcute. Dar când este vorba despre creşterea personală, unicitatea fiecărei persoane trebuie avută întotdeauna în vedere. Cabala explică cu detalii amănunţite cum creşterea personală şi aderenţa la regulile societăţii, ar trebui să fie interconectate, şi specifică modul în care să construim o societate corectă care permite tuturor membrilor ei să evolueze în propriul mod unic.

Cabala se opune cu stricteţe la orice formă de constrângere culturală şi educaţională a ţărilor vestice, faţă de ţările lumii a treia. Aceasta este dăunătoare pentru ambele părţi. Constrângerea distruge unicitatea acestor oameni, deoarece nu-i lasă să evolueze în pace şi în concordanţă cu propriile lor reguli şi cu propria lor cultură. Această situaţie creează o deformare reală în umanitate şi produce rezultate deplorabile.

din cartea Cabala, Știința și Semnificția Vieții

capitolul 2 -Între Cabala şi Ştiinţă

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts