Lantul de Reshimot

0
469

LANTUL DE RESHIMOT

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Percepţia noastră asupra realităţii, este senzaţia noastră raportată la Lumina Superioară. Măsurile prin care simţim Lumina, poartă denumirile de „această lume” sau „lumea spirituală”. Această lume se referă la o simţire a Luminii Superioare, prin intermediul unei intenţii egoiste, în timp ce simţirea lumii prin intermediul intenţiei altruiste este numită „lumea spirituală”. Aceste descrieri exprimă două forme ale relaţiei faţă de Lumina Superioară.

Atitudinea noastră faţă de Lumina Superioară defineşte stadiul nostru, determină în care lume şi la ce nivel ne situăm. Această atitudine este determinată de Reshimo ce evoluează într-o anumită ordine, începând cu nivelul inanimat, continuând cu cel vegetal, animat şi până la vorbitor. Lanţul de Reshimot determină totul şi înafară de asta, nimic nu există.

Reshimot evocă dorinţe din ce în ce mai puternice în noi, începând cu dorinţele existenţiale fizice (cele pentru sex, hrană şi familie), continuând cu dorinţele pentru prosperitate, onoare, dominaţie şi terminând cu cele pentru cunoaştere.

Oamenii de ştiinţă lucrează cu cele mai înalte dorinţe ale speciei umane – dorinţele (Reshimot) pentru cunoaştere şi erudiţie. Îndată ce aducem toate Reshimot în dorinţa egoistă de a primi, ni se cere să începem corecţia noastră cu scopul de a progresa.

Cabala începe acolo unde se termină abilitatea noastră de a cerceta realitatea. Aceasta se datorează faptului că înţelepciunea Cabalei, permite persoanei să schimbe un Reshimo din egoist în altruist. Realizarea unui Reshimo altruist, îi permite cercetătorului să depăşească realizarea nivelului de Reshimot care se trezeşte în acesta şi acest lucru ne duce către nivelul Forţei ce coordonează reactivarea Reshimot în lumea spirituală. Cercetătorul explorează în această lume spirituală, Forţele care formează Rădăcinile realităţii virtuale ale acelei persoane, Forţele pe care cercetătorii le caută cu atâta disperare.

Oamenii de ştiinţă sunt nivelul evolutiv al dorinţelor, cel mai înalt în această lume. Asta este exact condiţia lor: de a nu găsi rădăcina lucrurilor sau de a nu învăţa ce se află dincolo de materie. Ei au reuşit să presupună doar că există un Gând dincolo de materie şi că acest Gând este probabil unul al iubirii şi dăruirii. Ei chiar vor ajunge să afirme liber, că trebuie să existe o altă cale, diferită, de a cerceta realitatea, cu alte cuvinte ei nu vor fi capabili să o găsească. Este imposibil să schimbi  modul lor obişnuit de abordare a realizării Reshimot, fără înţelepciunea Cabalei.

Fără dubii că umanitatea a trebuit să realizeze toate Reshimot până în stadiul ei prezent, fără să aibă cunoştinţe în acest domeniu. Dar astăzi, umanitatea se găseşte într-o nevoie acută de cunoaştere a motivului pentru care totul pare atât de disperat, a strigătului ce iese din inima umanităţii şi care invocă dezvăluirea înţelepciunii Cabala. Aceasta va ajuta umanitatea să realizeze Reshimot spirituale, către care acum se deplasează, Reshimot care determină intensificarea cererii spirituale a multor oameni.

Dacă umanitatea aşteaptă până când cercetătorii săi vor descoperi singuri  adevărul, fără sprijinul înţelepciunii Cabalei, s-ar putea să se găsească într-o avalanşă de crize, eşecuri şi dezastre, fără precedent. Acesta este motivul pentru care înţelepciunea Cabalei este acum dezvăluită, pentru a uşura tranziţia. Şi asta este deasemeni, ceea ce cabaliştii încearcă să explice umanităţii, înainte ca aceasta să cadă sub influenţa tuturor acestor preziceri.

din cartea Cabala, Știința și Semnificația Vieții

capitolul 5 -Înţelegerea Genei Spirituale

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts