Reshimo

0
331

RESHIMO

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Percepţia noastră despre sine şi realitate, determină modul în care simţim toate acestea. Aceasta este baza tuturor cercetărilor noastre. Trebuie să înţelegem ce este o fiinţă umană, şi dacă avem vreo existenţă personală. Poate că specialiştii în Fizica Quantică, au dreptate atunci când susţin că omul, ca toată materia, este doar un „pachet de unde”. Poate că actuala realitate este foarte diferită de ceea ce noi vedem în prezent. Totuşi, dacă putem stabili un principiu fundamental şi obiectiv care nu va depinde de senzaţiile noastre subiective, un principiu care „ne” defineşte şi defineşte „realitatea”, vom avea un standard prin care să evaluăm percepţia noastră actuală.

Mulţi cercetători cred că, cu cât progresăm mai mult în cercetările noastre, cu atât mai neclare şi mai vagi devin lucrurile. Ei simt că bâjbâim pe întuneric. Neînţelegerea noastră despre sine şi lume, se află în centrul crizei globale actuale, cu care ne confruntăm în prezent. Fără discuţie că abordarea ştiinţifică a cercetărilor profunzimilor realităţii este una bună, dar descoperim că este o graniţă, un impas pe care nu-l putem penetra.

Natura umană, percepţia umană, şi tot ceea ce ştiinţa a descoperit, nu vor facilita o mişcare de avansare. Vom simţi că dintr-un anumit punct de vedere, totul devine „intangibil” şi se „evaporează”. Aceasta este ceea ce Fizica Quantică deja începe să descopere – că materia „se pierde” brusc, lăsând cercetătorii într-un fel de vid.

O senzaţie a acestui lucru, provine din pierderea simţirii realităţii prezente, înainte de a percepe „abordarea” realităţii Superioare. Aceasta se întâmplă când persoana nu posedă uneltele de percepţie ale acelei „alte” realităţi. Baal HaSulam afirmă (în articolul său, Esenţa Înţelepciunii Cabala), că singurul mod de a obţine acea metodă, este de a învăţa de la un cabalist, care deja o stăpâneşte.

din cartea Cabala, Știința și Semnificația Vieții

capitolul 5 -Înţelegerea Genei Spirituale

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts