Unitatea Familiala

0
412

(Fragment de Carte)

UNITATEA FAMILIALA

 

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

Dr. Satinover: Care este abordarea cabalistă în legătură cu relaţiile dintre bărbaţi şi femei, la începutul secolului 21 şi care este prognoza în acest domeniu.

Rav Laitman: Din punct de vedere cabalist, este important ca un bărbat şi o femeie să fie împreună, marşând împreună pe calea autocorecţiei şi de găsire a congruenţei cu forţa Superioară. Făcând aceasta, ei se vor completa unul pe celalalt atât din punct de vedere material, cât şi al nivelelor spirituale. Amândoi, bărbatul şi femeia au anumite corecţii de făcut. Făcând aceste corecţii personale şi în reciprocitate, ei vor ajunge la corecţia adevărată într-un asemenea mod, încât relaţia lor se va asemăna cu Forţa Superioară.

Diferenţa între ce se întâmplă în secolul 21 în comparaţie cu ce s-a întâmplat de-a lungul istoriei, este că astăzi suntem implicaţi într-o criză comprehensivă. Această criză este evidentă în fiecare câmp al preocupărilor umane, incluzându-l pe cel personal şi familial.

Cauza este intensificarea egoului şi a dorinţei de a ne lăsa în voia plăcerilor. Astăzi, egoul umanităţii este la apogeul său; nu mai putem să îl controlăm. Ca rezultat, ne pierdem abilitatea pe care am avut-o cândva de a ne înţelege cu noi înşine şi cu lumea noastră.

Nu mai vrem să ne aparţinem unul altuia sau unei familii. Pe măsură ce egoul conduce, oamenii nu mai pot sta unul lângă altul. Relaţiile familiale în general, şi cele maritale în particular, sunt primele care sunt lovite de către egoul nostru, deoarece partenerul este cea mai apropiată persoană de noi.

În trecut, familia era ferită de fluctuaţii – era o insulă de stabilitate. Când erau necazuri în lume, ne părăseam casa ca să ne luptăm, dar ne întorceam la ea întotdeauna. Când aveam probleme cu vecinii, ne puteam muta, dar unitatea familiei întotdeauna a fost considerată a fi sigură. Chiar şi dacă nu ne doream cu adevărat o familie, păstram unitatea familiei vie, pentru a avea grijă de copiii noştri sau de părinţii în vârsta.

Astăzi, egoul a crescut atât de mult încât nimic nu-l mai poate ţine în frâu. Tot încercăm să facem faţă acestui ego, dar eşuăm în mod repetat. Este adevărat că în unele locuri, situaţia nu este chiar atât de extremă. Totuşi, aceasta se va schimba în curând, datorită trezirii egoului pe tot cuprinsul globului pământesc.

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

Soluţia pentru această problemă este să ne corectăm natura noastră – corecţia egoului nostru. Dacă nu facem nimic ca să ne corectăm egoul, vom sfârşi toţi, în abuzul de droguri sau suicid, sau vom experimenta violenţa terorismului global. Cu siguranţă nu vrem să avem copii sau familii, în acest mod care se vede deja. Chiar şi fără catastrofe ecologice, vom intra în haos şi auto-distrugere. Situaţia noastră prezentă, necesită să ne întrebăm pentru ce trăim de fapt, şi dacă există o cale de scăpare din situaţia grea actuală.

Acesta este punctul în care ajungem la înţelepciunea Cabalei. Cabaliştii au scris că în timpuri ca ale noastre, Cabala va ieşi la suprafaţă pentru a ne ajuta să ne corectăm propria natură. Putem folosi Cabala pentru a creşte către un nou nivel al unei eterne şi complete existenţe.

din cartea Cabala, Știința și Semnificația Vieții

capitolul 2 -Între Cabala şi Ştiinţă

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts