Auto-educarea pentru copii și adulți

0
132

AUTO-EDUCAREA PENTRU COPII ȘI ADULȚI

  • Pentru a realiza această metodă, trebuie să fie pregătiți, în mod special, educatorii care să înțeleagă educația integrală. Cum ar trebui să fie organizată această pregătire?
  • Trebuie să organizăm cursuri televizate, pentru toate grupurile de vârstă. Acești educatori pot fi băieți și fete de 10 ani, părinții lor de 40 de ani și chiar bunicii lor. Toată lumea va studia.

Pentru cei care completează acest curs TV, care va dura, de exemplu, trei luni și care doresc să continue studiul, va exista oportunitatea de a deveni educatori de profesie. Îi invităm să facă asta. Ei vor veni la noi pentru un seminar în care vom vedea cum au absorbit, internalizat și învățat lucrurile de bază și, cel mai important, spiritul! Vom simți în ce măsură pot ei interacționa cu oamenii și, în particular, cu copiii. Apoi le vom da o bursă și vom începe să-i învățăm. De-a lungul învățării, ei vor veni în contact cu copiii și vor forma grupe.

După ce copiii termină studiile la școala obișnuită (nu schimbăm nimic în această privință), ei se reunesc în cadrul unui program de după-amiază în care sunt imersați în educația integrală. Ei participă la dezbateri și discuții, își dezvoltă legăturile și rezolvă conflictele în mod corect.

La TV se transmit cursurile demonstrative desfășurate cu aceste grupuri, pe măsura realizării lor. În acest fel începe să opereze sistemul de pregătire, sistemul de antrenare și dezvoltarea viitoare a acestui întreg sistem.

Fiecare persoană își găsește locul personal aici. Avem nevoie de un număr foarte mare de educatori, în același timp, există, în toate țările, un șomaj ascuns. Educatorii primesc salariul mediu. Copiii sunt ocupați. Iar cheltuielile nu sunt exagerate.

Drept urmare, implicăm copiii și un mare număr din populația adultă în auto-educare și creștere. Acest proces este mutual. El influențează, permanent, atât interiorul individului, cât și legăturile sale cu ceilalți.

Consider că putem vedea rezultate serioase, în doar câteva luni. Societatea va fi revitalizată și toate costurile se vor auto-amortiza. Putem cere și solicita mijloacele pentru aceste reforme de la oamenii bogați, care vor fi, pur și simplu, rușinați să nu participe, atunci când este în joc viitorul țării.

Acest program guvernamental este un pas benefic, pe fondul vidului în creșterea și educația copiilor din zilele noastre. Așa ar trebui perceput acest program. Noi nu trebuie să convingem pe nimeni. Există numeroși oameni de știință, psihologi, sociologi și cercetători în științele politice care înțeleg că acesta este tratamentul pentru societatea modernă.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Un program terapeutic pentru întreaga societate

About Lili T

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts