Lumea, ca oglindă a imperfecțiunii noastre

0
165

LUMEA, CA OGLINDĂ A IMPERFECȚIUNII NOASTRE

  • Așadar rezultă că, în afară de mine, nu mai există nimic altceva?
  • Tot ceea ce există este aidoma unei oglinzi, o reflectare a imperfecțiunii tale personale, interioare. Poți atinge perfecțiunea, atunci când tot ceea ce simți acum ca fiind exterior, va fi perceput ca fiind interior.
  • Aceasta mi se aplică doar mie, sau mai există și altcineva, să spunem dv, care își imaginează acest lucru în același mod?
  • Nu, eu exist doar în relație cu tine și numai ca tu să absorbi această parte pe care o numești ”tu” în tine însuți, pentru a ne uni complet și a deveni unul, ca două picături de apă care se contopesc într-una.
  • Dacă zac întins pe jos și nu fac nimic, lumea din jurul meu se oprește, pur și simplu? Sau ”își vede de viață” indiferent de ceea ce fac eu?
  • Noțiunile de ”își vede de viață”sau ”se oprește” nu există. Totul depinde de ceea ce simți tu. Este o imagine absolut individuală! Fizica explică faptul că imaginea observată este definită de calitățile observatorului.
  • De ce este atât de important pentru mine, să nu fiu singur în acest domeniu, ci să fiu împreună cu alți subiecți? De ce mă tem, atât de mult, să fiu singur?
  • Pentru că există un program, inculcat în tine, conform căruia trebuie să realizezi integrarea întregii lumi în interiorul tău. Până când nu realizezi acest program, genele informaționale care iau naștere în tine, acelea care conduc evoluția către integrare, vor rămâne neîmplinite. Pur și simplu nu vei fi capabil să zaci pe canapea și să faci ceva, inconștient, pentru a mișca lumea către această strânsă conexiune universală.

Cuceririle și victoriile noastre în fața altor oameni sunt expresii ale necesității noastre de a ne conecta. Aceasta necesitate este revelată, deasemenea, în științe, arte, politică, economie și, de fapt, în absolut orice domeniu. Desigur că acestea sunt forme incorecte de integrare, totuși ele reprezintă un mod de integrare.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Percepția integrală a informației

About Dora

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts