Scopul: Umanitatea integrală

0
154

SCOPUL: UMANITATEA INTEGRALĂ

Analizăm, cu scrupulozitate, orice situație și oricare caracter, apoi le interpretăm și le trăim iar acestea rămân în interiorul persoanei. Zeci sau poate sute de astfel de caractere alcătuiesc mecanismul de comunicare, care îi permite unei persoane să se conecteze cu lumea. Omul devine multi-fațetat și multi-stratificat în această înțelegere a oricărei alte persoane și poate, prin urmare, să se conecteze cu oricine.

Această înțelegere nu are ca scop manipularea oamenilor sau obținerea vreunui profit în urma comunicării cu ei, nu servește nici la găsirea unui mod convenabil, egoist, de a-și poziționa ”eul” personal după principiul ”o doamnă care este plăcută, sub toate aspectele”.

Noi afirmăm  că lucrul cel mai important este abilitatea persoanei de a însufleți fiecare caracter, în ”eul” lui. În acest mod, omul va intra în contact cu toată umanitatea, creând un singur întreg. Astfel, fiecare dintre noi va crea, în jurul său, un ”câmp” de caractere, prin care vom realiza umanitatea integrală.

În acest mod societatea omenească se va dezvolta, treptat, până în punctul în care fiecare persoană este compusă din toate celelalte persoane care există. În plus, acest proces nu este dificil. Psihologii cunosc faptul că nu există foarte multe prototipuri umane. Câte, astfel de prototipuri, au definit psihologii?

  • Douăzeci.
  • Deci, care este problema? Dacă o persoană adoptă aceste caractere, prin intermediul acestora, el va fi capabil să înțeleagă și să vină în contact cu orice altă persoană. Aceasta, la rândul ei, mă va înțelege pe mine. Mă va vedea într-o lumină bună și îmi va fi binevoitor. În acest mod, vom deștepta în lume o integrare corectă, favorabilă.
  • Cine ar trebui să-i învețe actoria pe copii? Pot fi invitați actori celebri pentru a face acest lucru? Sau, copiii pot fi instruiți de alți copii, mai mari cu 2 sau 3 ani decât ei?
  • Nu cred că niște copii mai mari pot fi capabili să conducă acest proces. Acest gen de muncă necesită intervenția unui individ matur. Sunt sigur că, nici măcar cei mai buni actori sau regizori, nu vor putea conduce munca din clasele noastre, dacă nu înțeleg care sunt obiectivele noastre. Măiestria profesională nu este foarte importantă pentru noi.

În primul rând, fiecare acțiune efectuată de către educatorii noștri, trebuie să aibă un scop clar: de înțelegere între prieteni, de unire a lor în modul corect și de a crea un întreg, comun, între ei.

Un outsider nu va fi capabil să ne ajute, pentru că, aceste sarcini, pur și simplu, nu fac parte din viziunea lui. Pentru un actor profesionist, cel mai important lucru este un joc convingător, realist. Dar, pentru noi, acesta nu contează. Nu toți copiii vor fi capabili să se exprime pe deplin, cu putere. Și nici nu este necesar acest lucru.

În schimb, copiii noștri vor începe, treptat, să înțeleagă spre ce ar trebui să aspire și care sunt oportunitățile care se deschid în fața lor. Ei își vor aduce dorințele la o împlinire logică și vor începe să se înțeleagă unii cu ceilalți. Ei își amintesc comportamentul lor natural dintr-o anumită situație și, fiecare dintre ei, joacă rolul unuia dintre prieteni. După aceea, ei se întorc la caracterele lor inițiale și reproduc comportamentul lor natural.

De exemplu, eu dau vina pe tine pentru ceva și tu mă învinovățești pe mine. Acum, fiecare dintre noi, trebuie să interpreteze rolul oponentului. Apoi mă întorc la calitățile mele naturale, jucând, din nou, situația inițială.

Copiii strâng toate aceste imagini în interiorul lor și discută despre cum pot acestea să-i ajute să se unească, de devină o umanitate integrală.

Încep să înțeleg natura prietenului meu iar el începe să o înțeleagă pe a mea. Astfel, noi ne ridicăm deasupra naturii noastre și decidem asupra modului în care ne putem uni toate calitățile noastre. Concluzia acestei discuții este partea cea mai importantă a muncii noastre.

Fiecare persoană trebuie să includă, în interiorul său, întreaga lume.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Teatrul ca mijloc de luptă împotriva egoismului

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts