DIN CE A FOST FĂCUT OMUL

0
142

„Creatorul a dorit să facă trupul lui Adam. Așa a lucrat El: Pentru a modela mâinile și picioarele lui Adam, Creatorul a adunat pământ din toate colțurile lumii. Pentru trunchiul său, El a luat pământul Babilonului. Pentru a modela capul lui Adam, cea mai importantă parte a corpului uman, a luat pământul lui Ereț Israel (Țara lui Israel). Creatorul a pus tot pământul adunat pe Muntele Moria, unde va fi altarul de sacrificii al Templului. El l-a amestecat cu apa luată din toate oceanele lumii, iar din lutul care a rezultat, El a modelat trupul omului.”

În mod clar, Midraș nu vorbește despre modul în care a fost făcut corpul uman biologic sau despre amestecul de lut și pământ cu apă, cum ar fi copiii care se joacă cu o găleată și o lopată sau olarii care modelează lutul în ceramică. Mai degrabă, Midraș descrie modul în care omul include în el toate forțele lumii. Iată ce este scris: „Pentru a modela mâinile și picioarele lui Adam, Creatorul a adunat pământ din toate colțurile lumii”. Aceasta înseamnă că omul conține dorințele întregii lumi („pământul din toate colțurile lumii”), dacă le corectează, el va corecta întreaga lume.

„El l-a amestecat cu apa luată din toate oceanele lumii, iar din lutul rezultat a dat formă corpului omului”. „Apa” din om reprezintă forța de dăruire, calitatea altruismului, care animă totul, care este, de asemenea, colectată din întreaga lume.

Astfel, atât dorința de a se bucura (pământul) cât și dorința de a dărui (apa) există în abundență în om. Acestea sunt amestecate și legate între ele în fiecare dorință a omului. Trebuie doar să identificăm forța de dăruire și să o folosim pentru a corecta forța de primire, astfel încât dăruirea să domine primirea. Atunci toate dorințele noastre de a ne bucura adunate în noi de la toate „națiunile” lumii, vor fi activate numai prin calitatea dăruirii.

„Pentru a modela capul lui Adam, cea mai importantă parte a corpului omenesc, El a luat pământul lui Ereț Israel (Țara lui Israel)”.

Creatorul a făcut „capul” omului din „pământul” lui Israel, din dorințele îndreptate către Creator. Astfel, toate aspirațiile omului trebuie să vizeze dobândirea calităților Creatorului. Israel vine de la cuvintele Iașar El, care se traduce ca „drept” (Iașar) și „către Creator” (El).

Creatorul a luat „pământul” pentru „trunchiul” omului din Babilon, gradul care ține de calitatea dăruirii. Nu este întâmplător faptul că Babilonul a fost locul unei mari crize cunoscute sub numele de „Turnul Babelului”. Babilonienii doreau să atingă Dumnezeirea cu ajutorul forțelor de primire și acest lucru este imposibil. După ce oamenii s-au dispersat și și-au dat seama de inutilitatea aspirațiilor lor, ei s-au reunit și au atins gradul de Creator cu ajutorul forțelor de dăruire.

(Tot ce s-a întâmplat vreodată pe plan fizic, pe acest pământ, are propria rădăcină spirituală superioară, de aceea „Turnul Babelului”, care exista în lumea corporală, există și în noi.)

„Creatorul a pus tot pământul adunat pe Muntele Moria, unde va fi altarul de sacrificii al Templului. El l-a amestecat cu apa luată din toate oceanele lumii, iar din lutul care a rezultat a făcut omul”.

Unde a fost creat omul? El a fost creat într-un loc special în care originea spirituală atinge corporalul, la punctul de contact dintre cele două grade adiacente. Cu toate acestea, deși vorbim despre două grade adiacente, există o mare prăpastie între ele. Acest contact înseamnă că, deasupra „Muntelui Moria”, Sfirot coboară din ceruri și ating pământul.

Realitatea de deasupra „Muntelui Moria” se numește realitatea spirituală, în timp ce tot ceea ce există mai jos este numit „lumea materială”. Vârful muntelui Moria fiind un apogeu spiritual, cel mai înalt punct posibil din această lume, va fi construit. Se înalță peste tot materialul acestei lumi și adună cele mai mari forțe spirituale. Tocmai acolo a fost creat omul – „coordonatorul” dintre dimensiunea materială și cea spirituală.

Ambele lumi, materială și spirituală, sunt prezente în Adam și el poate stabili un echilibru între ele, folosindu-le ca un singur întreg. Făcând astfel, el ridică întreaga noastră realitate la nivelul spiritual.

„Atunci Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu”. Nu trebuie să uităm că vorbim mereu despre ce se întâmplă în interior. Acesta este locul în care „omul” a fost doar „născut”. Ai trecut prin fazele de dezvoltare a dorințelor încă vegetative și animate, iar acum nu mai ești împlinit de tot ceea ce le revin. Acum vrei un alt nivel – cel spiritual!

Dacă te surprinzi gândind în acest fel, înseamnă că punctul din inimă s-a trezit în interiorul tău și te atrage spre Creator. Dacă nu dorești ca această încarnare să se risipească, urmărește-ți punctul și ascultă-ți vocea ta interioară. Ești acum „pe aceiași linie” cu Cel superior. Nu te-ai născut în lume pentru a-ți trăi pur și simplu viața și pentru a muri. De fapt, nu ar trebui să mori deloc.

Ieși acum din egoul tău corporal, starea cea mai de jos: „Atunci Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului”. El l-a lăsat pe „omul” din tine să simtă starea adevărată și pură, calitatea dăruirii, viața … ( În lumea spirituală, ego înseamnă moarte, iar dăruirea înseamnă viață) „… și i-a suflat în nări suflare de viaţă”.

Începi să te identifici cu punctul din inimă care te atrage spre Creator. Îți place să fii în această stare și dorești să obții senzații spirituale. Acesta este sensul pentru “… şi omul s-a făcut astfel un suflet viu”. Omul din interiorul tău s-a născut. Dacă urmezi acest „om”, El te va conduce cu siguranță „ în ţara aceasta unde curge lapte şi miere” și acolo vei vedea Creatorul.

Ce înseamnă „să „vezi” Creatorul? El are multe nume, dar cel care se referă la noi este Bore. Se compune din două cuvinte: Bo (vino) și Re’eh (vezi). Cu alte cuvinte, vei vedea Creatorul; Nimeni altcineva nu o poate face pentru tine.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Capitolul 1- Geneza

About Dora

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts