ÎNCHISOAREA

0
211

Avram este aruncat într-o temniță timp de zece ani.

Drag cititor, am încredere că deja ți-ai dat seama că tot ceea ce ți se întâmplă în viață se întâmplă exclusiv în beneficiul tău. Întreaga ta viață pe acest pământ nu este altceva decât călătoria ta individuală către Creator pe măsură ce El te conduce spre El Însuși.

Temnița în care este aruncat Avram este starea optimă pentru dezvoltarea ta în acest moment. Avram trebuie să-și dea seama că este atașat fără speranță de egoul său. Trebuie să-l experimenteze la prima mână, nu din punct de vedere conceptual, ci să simtă cu adevărat! Iar singura modalitate de a simți și de a vedea clar că egoul este o forță rea a întunericului care te jefuiește de libertatea ta, este să te pui „în adâncul pământului” în temniță – partea cea mai întunecată și cea mai interioară a egoului tău, unde nu poți să te simți înspăimântat și călcat de el. Acest lucru se poate face numai în închisoarea egoului, în adâncul pământului.

Aș dori să reiterez că „pământ” (Ereț) derivă din cuvântul Rațon (dorință). Cu alte cuvinte, ești cufundat în inima pământului, adânc în dorința ta. Aceasta este o experiență importantă pentru Avram, care trebuie să simtă și să trăiască toate acestea pentru a se desprinde de ego.

Aici, Avram trece printr-o fază prin care fiecare om care nu poate renunța la egoul său trece. Încerci tot ce este în puterea ta pentru a reconcilia egoul cu ceea ce studiezi; dorești să rămâi un egoist, dar conectat la Creator în același timp. În astfel fel, Avram se află în închisoare.

Perioada în care te simți ca și cum ai muri în închisoare este una pregătitoare și poate fi extraordinar de lungă.

În cabala această stare este numită „dubla ascundere a Creatorului”. Aceasta este urmată de o perioadă de „prima ascundere”. Acestea sunt faze ale „întemnițării” tale.

Știi deja despre existența Guvernării Superioare când ești deja cu Avram, dar îți dai seama că natura ta nu poate fi înfrântă.

Aceasta este starea numită „închisoare”, care durează până când începi să-ți dai seama că îți poți recâștiga libertatea, dar nu prin propriile tale eforturi. Mai degrabă, poți fi liber doar dacă te salvează Creatorul.

Este nevoie de timp pentru a realiza acest lucru.

După cum afirmă Midraș, Avram rămâne în închisoare timp de zece ani. Inutil să spun că nu vorbim de ani corporali, pentru că eliberarea ta se poate întâmpla într-o clipă. Zece ani mai târziu, Nimrod își dă seama în sfârșit că Avram nu poate fi înfrânt, și dă ordin să fie executat.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Capitolul 3- Mergi mai departe

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts