ÎNTREBĂRI DIFICILE

0
310

„Şi iată că Eu am să fac să vină un potop de ape pe pământ, ca să nimicească orice făptură de sub cer care are suflare de viaţă; tot ce este pe pământ va pieri. Dar cu tine fac un legământ: să intri în corabie.”

Aici este din nou: „a intra în corabie”. A intra în corabie și a scăpa din potop este posibil numai dacă îți oprești mintea, oricât de ciudat ar părea. „Oprește-ți mintea” înseamnă să ignori sfatul corpului, egoul tău. Este o condiție dificilă, dar se poate face și mulți au trecut deja prin această călătorie. Ei au scris cărțile autentice despre descoperirea forței adevărate și înălțate a iubirii, pe care au numit-o „Creatorul”. Ei au scris, de asemenea, că cel mai mic grăunte de plăcere spirituală este de miliarde de ori mai mare decât toate plăcerile pământești combinate.

Așadar, atingerea plăcerii spirituale este posibilă numai dacă scapi de mâna de fier al egoului și îți cucerești mintea. Bineînțeles, mintea ta te bombardează cu întrebări precum: „Pentru ce faci acest lucru?” și „Vrei cu adevărat să ieși din asta?” „Unde sunt beneficiile tangibile?” „Cine sunt acești înțelepți ale căror instrucțiuni le urmezi atât de fidel?”

Ai auzit toate acestea, dar răspunsul tău către mintea ta este: „Îți înțeleg preocupările, dar am încredere în înțelepți și în ceea ce am citit în aceste cărți. Am încredere în calea pe care o am, pentru că fără credință nu poți realiza nimic în lumea spirituală”.

Răspunde la fiecare obiecție pe care o ridică corpul în același fel: „Tot ce mi se întâmplă este mila Forței Superioare, care mă conduce spre mântuire. Această milă este într-adevăr ascunsă, dar mă îndrept spre ea în ciuda minții mele. Nu mă pot abate de pe cale”. Acesta este singurul răspuns care te va aduce la scop, și acesta este exact starea numită „intrarea în arcă”.

Îmi dau seama că te-am confuzat, drag cititor, că mintea ta se răzvrătește împotriva unei asemenea opresiuni, țipând: „Nu asculta! Ești o ființă umană independentă, capabilă să ia decizii independente!”

Permite-mi să îți spun un secret. Știi cine îți hrănește aceste întrebări? Este așa-numita „forță impură”, cunoscută ca „diavolul”. Această forță are putere numai asupra minții tale. Dar, dacă acționezi în ciuda minții tale, vei simți imediat acea ușurare care vine după epuizarea muncii, deoarece puterea „forței pure” înseamnă a face ceva în ciuda minții.

Acum, noțiunea următoare poate părea ciudată sau năucitoare, dar trebuie să știi că atât forțele pure, cât și cele impure provin din aceeași sursă. Acea sursă este Creatorul, o forță a binelui absolut care vrea doar unul și același lucru: să ne transformăm în creaturi demne de El. El este cel care ne tulbură în mod deliberat, astfel încât să putem decide soarta noastră pentru noi înșine. Fiecare decizie, fiecare pas pe care îl facem, va trebui cântărit cu atenție, ca și cum întreaga noastră viață va rămâne în balanță.

„Potopul a fost patruzeci de zile pe pământ. Apele au crescut şi au ridicat corabia, şi ea s-a înălţat deasupra pământului. Apele au ajuns mari şi au crescut foarte mult pe pământ, şi corabia plutea pe deasupra apelor… Şi a pierit orice făptură care se mişca pe pământ… N-a rămas decât Noe şi ce era cu el în corabie.”

Care este sensul la „potopul a fost patruzeci de zile pe pământ”? Aceasta înseamnă că „pământul” – dorința ta – este „inundată cu apele potopului”. „Apele potopului” sunt întrebările care „te spală”.

După cum am menționat mai devreme, aceste întrebări nu sunt simple. Sunt întrebările minții tale. Sunt materiale, raționale, pragmatice și sunt declanșate de probleme care privesc corpul. În aceste întrebări („apele potopului”) se ascunde „îngerul morții”. Scopul lor „de unde” și „de ce” este să te înece.

Da, corpul devine „îngerul morții” când începi calea spre ascensiune spirituală. Întrebările nu au încetat niciodată; Ele revin de o mie de ori: „De ce ai nevoie de asta? Care e ideea? Gândește-te la tine, deoarece eforturile tale nu îți aduc nici un beneficiu personal. Ce va ieși din toată această muncă? Cum te va răsplăti Creatorul pentru respectarea poruncilor Sale? Va merita după ce ai făcut toate aceste eforturi?

Aceste obiecții ale corpului sunt rezumate de întrebarea „Ce?”

Dacă te opui corpului, citând credința în Creator că El guvernează toate lucrurile în numele binelui, atunci corpul obiectează și mai mult. Acum, el strigă: „Cine?” (Cine este Creatorul, de trebuie să ascult de glasul Lui?) Dacă ai ști doar, dacă ai putea vedea și simți că El, Creatorul este mare, ai putea să lucrezi pentru El. Ia în considerare cât de mult mai profitabil este să lucrezi pentru cineva respectat în lumea noastră.

Atunci când aceste două obiecții ale corpului se combină în tine, cele două întrebări „Ce?” (în ebraică- Ma?) Și „Cine?” (în ebraică- Mi?) Ma și Mi se îmbină într-un singur cuvânt – Maim, ceea ce înseamnă „ape” în ebraică. Și multe Maim (ape) creează un potop.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Capitolul 2- Noe

About Dora

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts