Limbajul ramurilor

0
467

Cabala și-a dezvoltat propriul limbaj. Se numește „limbajul ramurilor”.

Motivul pentru asta este că nimic din lumea noastră nu este accidental. Dimpotrivă, totul a fost creat și este guvernat cu scop și intenție.

Universul, stâncile, plantele, animalele și oamenii, tot ceea ce s-a întâmplat, se întâmplă și se va întâmpla, vine de la Creator, trece prin toate lumile spirituale și se manifestă în lumea noastră.

Să mergem mai departe și să menționăm că Domnul are un sistem de guvernare asupra lumii noastre. Se numește „lumea Ațilut”, care se traduce ca „În locul Lui”. „Lui” înseamnă Creatorul.

Lumea Ațilut este ca un creier, căci fără comanda sa, nimic nu se întâmplă niciodată în lumea noastră, nimic, nici un gând sau acțiune, război sau descoperire științifică, absolut nimic … așa cum este scris: „nici o insectă nu mișună” și „nici un fir de iarbă nu se mișcă”, fără ca El să-i ceară.

Universul nostru, care poate fi asemănat cu un calculator gigantic, este guvernat de lumea Ațilut.

Adică, tot ceea ce există în lumea noastră provine în mod necesar din Lumea Superioară, apoi coboară de-a lungul gradelor spirituale. Există o legătură rigidă între obiectele din lumea noastră și rădăcinile lor din Lumea Superioară, care pot fi numite „duplicat spiritual”. Astfel, lumea noastră este o consecință a lumii spirituale.

Cabaliștii simt acest lucru foarte clar, deoarece ei există în ambele lumi. Adică, ei văd Obiectul Superior – rădăcina de la care se ridică totul, și izbucnirea din lumea noastră – ramura.

Pentru că numim rădăcina cu numele ramurii sale corespondente și nu invers, limbajul cabalei este numit „limbajul ramurilor” și nu „limbajul rădăcinilor”.

Prin limbajul ramurilor, cabaliștii au găsit o modalitate de a transmite informații precise despre lumea spirituală folosind limbajul lumii noastre.

Ei iau numele unui obiect din lumea noastră, spun un „copac”, și îl folosesc pentru a descrie contrapartida superioară, adică forța care se numește acum „copac”.

Dar dacă o persoană nu știe că Vechiul Testament a fost scris în această limbă specială, ce vede el atunci?

El vede o narațiune despre lumea noastră, despre un copac care crește în paradis sau un șarpe care șoptește ispite dulci în urechea Evei.

Dar acest lucru este absolut incorect. Astfel de interpretări reduc această carte, menită să unească lumea noastră cu lumea spirituală, la nivelul literaturii pământești.

(Îmi aduc aminte de bunica mea cosând pânze cu modele frumoase, vii. Fiind copil, mă uitam la ele și gândeam: „Așa este lumea”. Asta a fost până când m-am uitat pe spatele pânzei și am văzut o încurcătură haotică de fire și de noduri. Cel puțin mi s-a părut haotică la prima vedere. Mai târziu am înțeles ca aceasta era baza frumuseții, pentru că dacă tai chiar un singur nod de pe spate, întregul model frumos se va desface …)

Deci, aici suntem, dorind să învățăm să ne adresăm rădăcinii. Vedem modelul pe față, alcătuit din cuvinte simple, lumești, dar vrem să știm ce este în spatele lor.

Pe măsură ce citim Biblia, vom învăța să privim în spatele cuvintelor și să vedem forțele care sunt rădăcinile lor. Mai mult decât atât, chiar intenția de a citi această carte exact în acest fel ne va conecta deja la Lumea Superioară. Asta pentru că totul începe cu scopul și intenția cititorului. Din primele rânduri, Biblia stabilește un singur scop simplu: să spună omenirii cum să devină aparținător al lumii spirituale. Vrea să ne conducă la Creator, la eternitate, la fericire. Și oricine o citește trebuie să aibă aceeași intenție: „Fac acest lucru, pentru a descoperi Creatorul”.

Și acum să începem călătoria noastră spre secretele celei mai mari cărți a tuturor națiunilor și generațiilor. Ești gata? Am plecat! Primul capitol al Genezei este numit Bereșit în ebraică și se traduce prin: „La început”.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Introducere

About Dora

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts