POTOPUL

0
189

Maim este inundarea care îți va îneca embrionul spiritual dacă vei lua în considerare întrebările corpului, distrugând tot ce ai muncit atât de mult pentru a te aduna. Nu-l asculta!

Potopul vine ca o forță nemiloasă care poate distruge totul. Acele dorințe care nu au putut suporta întrebările, adică cele care nu „au intrat în corabie”, vor pieri cu adevărat în apele sale: „Și orice făptură de sub cer care are suflare de viaţă; tot ce este pe pământ va pieri”. Și totuși, paradoxul este că prin toată cruzimea lui, potopul ne purifică.

Cu toate acestea, el purifică numai pe cei în care predomină dorințele de a atinge lumea spirituală. Este ca și cum omul nu aude nici măcar întrebările raționale ale corpului său, pe măsură ce avansează spre scop, indiferent de ce. În acest caz, el acționează ca și Noe, construindu-și o arcă (găsind cărțile corecte, profesorul corect și mediul potrivit). De asemenea, el se va pune la adăpost acolo cu numeroasele sale dorințe individuale care urmează să fie corectate (căci vor fi corectate, deoarece arca „navighează” pe apele potopului).

„Potopul a fost patruzeci de zile pe pământ. Apele au crescut şi au ridicat corabia, şi ea s-a înălţat deasupra pământului.” Care este sensul acestor 40 de zile, în timpul căruia corpul tău te-a îmbrăcat cu toate dorințele tale, cu întrebările sale aparent logice: „Ma?” și „Mi?”

Patruzeci este un număr foarte important în spiritualitate. Bineînțeles, nu vorbim despre zile aici. Numărul patruzeci reprezintă calitatea dăruirii, calitatea Creatorului.

Patruzeci este și valoarea numerică a literei Mem. În ebraică este scris ca ם. După cum poți vedea, seamănă cu un spațiu închis, dar în realitate se compune din două litere Dalet (ד) care s-au unit împreună. Unul dintre cele două este vertical (derivând din cuvântul ebraic Delet-ușă), în timp ce celălalt Dalet este cu capul în jos. Când sunt unite, formează o literă închisă Mem (ם). Cu toate acestea, când vine momentul, se vor deschide.

Dacă reușești să reziști celor patruzeci de zile de la atacul minții și să nu te rupi de ea, „apa va ridica arca” și ea va „pluti pe suprafața apei”. Aceasta înseamnă că cele două litere Dalet blochează și formează o „etanșare”, litera Mem, și tu „plutești”.

Tu devii un embrion spiritual în pântecele mamei (Cel Superior, Mem-ul închis), care te protejează, te îngrijește și te hrănește. Tu rămâi sub protecția lui deplină atâta timp cât vei crește acolo. Mama ta superioară (în ebraică Ima) nu va lăsa nimic să te rănească. Începei să plutești pe apă, spre Lumea Superioară.

„… și n-a rămas decât Noe şi ce era cu el în corabie”. Astfel, „apa” se transformă pentru tine într-o forță distructivă în Lumina Milosteniei, curățându-te și ajutându-te în avans. Urci deasupra apei potopului în care lumea noastră se îneacă în prezent, sfâșiată de ego și cedând întrebărilor corpului.

Acum, să repetăm ​​ultima dată cum poți să te cureți mai degrabă decât să te îneci, în timpul potopului și cum poți deveni un „embrion spiritual” și să intri în Mem. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să selectezi cărțile necesare și să începi să te „speli” cu ele, ca și când ai apă curată. Lasă-te în Lumina Milostivirii, care, prin studiul corect, te va curăța în exterior. Atrage-o ca un magnet citind aceste cărți și te va umple pe dinăuntru când ești deschis spre Lumină și calitatea ei de dăruire, după care Lumina va intra în tine.

Tocmai Lumina Îndurării te va ajuta să dezvălui singura dorință din mijlocul tuturor celorlalte dorințe, dorința numită Noe.

Ca apele potopului, la fel, Lumina „inundă” acele dorințe și forțe din interiorul tău, care trebuie complet „îmbibate” cu apă, pentru a se curăța pentru o utilizare ulterioară.

Cât timp trebuie să rămână în arcă dorințele tale de avansare spirituală? Atâta timp cât este nevoie ca „apele potopului” să se ridice deasupra „pământului” (dorințele tale rămase) până când se „îneacă” în Lumina Îndurării, curățându-se într-o asemenea măsură încât să poți folosi corect pentru interiorul tău doar dorința personală cunoscută sub numele de „Noe”.

„… Apele au mers scăzând până în luna a zecea. În luna a zecea, în ziua întâi a lunii, s-au văzut vârfurile munţilor.”

Ai fost în arcă, desprins de toate dorințele egoiste. Nu le-ai folosit, ci au rămas „în interiorul” cărților și a gândurilor de ascensiune spirituală, ca un embrion în pântecele mamei. Ai fost sub protecția Creatorului, adăpostit de El. Te-ai regăsit în acea tăcere; Era ca în Paradis. Dar acum ai crescut și ești matur, iar timpul apariției tale în lume se apropie. E timpul să începei „ieșirea din arcă”.

Până în prezent, te-ai rugat constant pentru nașterea ta, care se numește „înălțarea MAN” către Creator, Cel Superior. Acronimul MAN reprezintă „Mayin Nukvin” (ape feminine, referindu-se la lichidul amniotic).

Aceasta înseamnă că trebuie să începi calea, să „părăsești pântecele Creatorului”, ca și cum ar fi apele feminine, să te naști și să începi să lucrezi cu dorințele tale egoiste, cele mai „ușoare”. Nu le-ai luat cu tine în „arcă”, le-ai pus în așteptarea timpului potrivit. Acum că au fost spălate și curățate corespunzător de „apele potopului”, este timpul să începi să le corectezi.

În acest fel devii din ce în ce mai aproape de lumea spirituală, față de Creator, deoarece scopul final este corecția întregului ego. Numai atunci te vei simți liber, nemuritor și absolut fericit. Acesta este ceea ce Creatorul vrea pentru tine. Aceasta este singura condiție în care poți fi aproape de El. Ai început deja să traversezi această cale. Acum nu te opri! Astfel, „apele se sparg”, la fel ca lichidul amniotic in timpul travaliului.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Capitolul 2- Noe

About Dora

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts